Benieuwd naar de kosten van een ondernemingsplan?

kosten opstellen ondernemingsplan

U bent zich bewust van de voordelen van een goed onderbouwd bedrijfsplan. Vol goede moed gaat u daarom aan de slag, maar al snel verzandt u in details, ziet u door de bomen het bos niet meer en verliest u zicht op wat echt belangrijk is. Het laten opstellen van een ondernemingsplan kan veel stress voorkomen en ervoor zorgen dat u niets over het hoofd ziet. Nu vraagt u zich natuurlijk af wat het laten opstellen van een ondernemingsplan dan kost. Als startende ondernemer heeft u namelijk al genoeg kosten. Dat begrijpen wij heel goed. Doe daarom uw voordeel met dit artikel.

Vaste prijs of uurtarief

Wat de prijs voor het laten opstellen van een ondernemingsplan is, verschilt per aanbieder. En ook de inhoud en kwaliteit kan flink verschillen. Zo kunt u voor een paar euro online al een standaardtemplate aanschaffen. Dit is een sjabloon dat dient als raamwerk voor uw businessplan. Houd er dan wel rekening mee, dat een dergelijk template zeer generiek is en dat het u alsnog veel werk zal kosten om uw ondernemingsplan op te stellen. Ook kunt u voor zo’n € 600,- kiezen voor een compleet ondernemingsplan tegen een vaste prijs. Dit klinkt aantrekkelijk, maar ook in dit geval betaalt u vaak (te veel) voor een – in grote lijnen – standaard businessplan. Bij Credo Ondernemingsplan werken we altijd op basis van een uurtarief, omdat ieder bedrijf uniek is en ieder plan anders. Zo betaalt u nooit te veel en bent u verzekerd van een ondernemingsplan op maat. Uiteraard zorgen we ervoor dat vooraf alle afspraken en prijzen duidelijk zijn, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Businessplan op maat

Een ondernemingsplan is veel meer dan een verplicht document dat u opstelt voor de bank of potentiële investeerders. Met een ondernemingsplan krijgt u grip op uw zaak. Het is de fundering voor uw bedrijfsstrategie. Het stelt u in staat om verbanden te zien die u anders misschien gemist zou hebben. Denk aan de invloed van marktontwikkelingen op uw propositie of de gevolgen van uw operationele plannen voor het personeelsbeleid. Daarom schrijven wij altijd een bedrijfsplan op maat. Dat doen wij voor starters en grote en kleine bedrijven in diverse branches. Bovendien kijken onze ervaren adviseurs met een frisse blik naar uw ideeën, die zij gestructureerd op papier zetten met een waterdichte financiële onderbouwing. Zo beschikt u over een ondernemingsplan dat voldoet aan uw wensen én aan die van klanten, investeerders en andere betrokkenen.

Waar moet u op letten?

Een bedrijfsplan laten maken kent dus vele voordelen. Het vergelijken van verschillende aanbieders kan echter lastig zijn. Om het meeste profijt uit uw ondernemingsplan te halen, zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten:

  • Heeft men aantoonbare ervaring?
  • Zijn er referenties beschikbaar?
  • Weet men op welke criteria een ondernemingsplan getoetst wordt door banken, investeerders en officiële instanties?
  • Denkt de adviseur met u mee en begrijpt hij of zij uw branche?
  • Is men goed bereikbaar voor uw vragen?
  • Zijn de kosten transparant?
  • Wordt het ondernemingsplan 100% op maat geschreven?

Bij Credo Ondernemingsplan kunnen we al deze vragen met ‘ja’ beantwoorden. Zo bent u verzekerd van een goede prijs-kwaliteit verhouding. Door een shortlist te maken van alle aanbieders die hieraan voldoen, kunt u een goed onderbouwde keuze maken.

Wilt u meer informatie over het laten maken van een ondernemingsplan en de bijbehorende kosten? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag verder.

Welke tarieven zijn er voor het laten maken van een ondernemingsplan?

Wat de prijs voor het laten opstellen van een ondernemingsplan is, verschilt per aanbieder. En ook de inhoud en kwaliteit kan flink verschillen. Zo kunt u voor een paar euro online al een standaardtemplate aanschaffen waar u zelf mee aan de slag kan. Daarnaast zijn er aanbieders die werken tegen een vaste prijs of aanbieders die een aanbod op maat maken op basis van een uurtarief.

Waar dient u op te letten bij het uitbesteden van uw ondernemingsplan?

Ga altijd na of het bedrijf aantoonbare ervaring heeft en beschikt over positieve recensies. Weet het bedrijf welke eisen een bank stelt aan een ondernemingsplan en is het bedrijf op de hoogte van de ontwikkelingen in uw branche? Tenslotte is het belangrijk om na te gaan of het ondernemingsplan 100% voor u op maat wordt geschreven.

Wat zijn de voordelen van een ondernemingsplan op maat?

Ieder bedrijf is uniek en ieder plan is anders. Het is belangrijk om de unieke elementen van uw onderneming duidelijk in het plan naar voren te laten komen. Een ondernemingsplan op maat is de fundering voor uw bedrijfsstrategie.

Waarom zou u het schrijven van uw ondernemingsplan uitbesteden?

Een externe partij kijkt met een frisse blik naar uw onderneming en brengt kansen en risico’s in kaart die u zelf misschien over het hoofd heeft gezien. Daarnaast weet een ervaren partij welke eisen banken/investeerders stellen aan een ondernemingsplan. Hierdoor krijgt u de garantie dat het ondernemersplan zowel aan uw wensen als aan de wensen van de bank of investeerder voldoet en u kunt zich focussen op het daadwerkelijke ondernemerschap.