Waarom het uitbesteden van een ondernemingsplan raadzaam is

het schrijven van een ondernemingsplan

Het starten van een eigen onderneming is vaak een grote stap waarbij veel komt kijken. Er moet veel worden geregeld op het gebied van o.a. financiën, strategie en marketing. U kunt dit allemaal duidelijk voor ogen hebben, maar het is zeker raadzaam om dit op papier vast te leggen in de vorm van een ondernemingsplan. Vaak zorgt dit ondernemingsplan ook nog voor nieuwe ideeën en inzichten, welke u kunnen helpen bij de start van uw bedrijf. Weet u niet goed waar te beginnen of hoe het schrijven van een ondernemingsplan in zijn werk gaat? Dan is het absoluut raadzaam om dit uit te besteden.

Overal aan gedacht

U stort zich volledig op de nieuwe onderneming en bent ervan overtuigd dat u overal aan hebt gedacht. Maar juist deze bevlogenheid kan ervoor zorgen dat u toch nog wat dingen over het hoofd heeft gezien. Zo kan een externe partij bijvoorbeeld helpen bij het in kaart brengen van risico’s, die u zelf niet had voorzien.

De juiste focus

Bij Credo Ondernemingsplan zijn we erg bewust van de noodzaak van een ondernemingsplan. Het schrijven hiervan is een tijdsintensief proces. Daarnaast is de benodigde kennis en ervaring hierbij onmisbaar. Wanneer u een ondernemingsplan laat schrijven, houdt u simpelweg meer tijd over om te focussen op andere aspecten rondom het opstarten van uw bedrijf. Kortom: een win-winsituatie!

Het verkrijgen van zakelijk krediet

De medewerkers van Credo beschikken over een sterke bedrijfskundige en financiële achtergrond en hebben ruim 10 jaar ervaring in het schrijven van ondernemingsplannen. Door deze ervaring weten wij precies wat een ondernemingsplan inhoudelijk nodig heeft wilt u kans maken op een zakelijk krediet. Wanneer u dit gaat aanvragen, zullen mogelijke investeerders kritisch zijn. Met een uitgebreid businessplan bent u hierop voorbereid.

De juiste koers

Een goed ondernemingsplan is dus een belangrijke factor als u kans wilt maken op een zakelijk krediet. Maar het is veel meer dan dat. In een goed ondernemingsplan komen alle aspecten van uw onderneming aan bod; niet alleen financiële aspecten, maar ook strategische en operationele keuzes. Op deze manier kan het ondernemingsplan worden gebruikt om de voortgang van uw business te bewaken en te observeren of de gewenste koers nog wordt gevolgd.

Wilt u een businessplan laten maken? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.