Hotel Alpengasthof Grieserhof

Financiering Overname Hotel

 

Ondernemingsplan Hotel Alpengasthof Grieserhof te Gries im Sellrain (Oostenrijk), de heer M. Hammink en mevrouw L. Hammink

De heer Hammink heeft een horeca achtergrond en heeft zich in 2005 omgeschoold om een eigen rijschool in Nederland op te starten. Mevrouw Hammink heeft een administratieve achtergrond en is in 2006 mede-eigenaar geworden van de rijschool.

De heer en mevrouw Hammink hebben vier kinderen met de leeftijd van 11, 8, 5 en 2 jaar. De kinderen zijn relatief jong en daarom is dit het moment om te emigreren, omdat hun integratie daardoor soepel zal verlopen. De heer Hammink is op z’n zesde voor het eerst in Oostenrijk geweest om te skiën en is daarna nog 14 keer in dit prachtige land geweest. Op z’n zesde zei hij meteen al: ”ooit ga ik hier wonen en werken”. Duits is een prachtige taal en zowel het land als de Oostenrijkse sfeer voelen als thuiskomen voor hem. Nu het jonge gezin er is en er ruime ervaring opgedaan is op het gebied van horeca, sales, administratie en ondernemerschap, gecombineerd met veel persoonlijke ontwikkeling en levenservaring, achten zij de tijd rijp om een hotel in Oostenrijk over te nemen.

Zij hebben samen een uniek hotel met 20 kamers gevonden in Oostenrijk in een divers gebied, dichtbij een mooi skigebied met meer dan honderd kilometer aan pistes, maar ook kilometerslange wandel- en fietspaden en tal van zomerse en winterse bezienswaardigheden waardoor de locatie voor alle seizoenen zeer aantrekkelijk is.

Het werken met internationale gasten in een dynamisch bedrijf daagt hen, als sterk ondernemersstel, uit om hun ervaringen bij elkaar te brengen. Dit in het prachtige land Oostenrijk, de bergen, de natuur, de diversiteit in seizoenen en een sterke toerismesector in deze regio Tirol heeft hen tot deze keuze doen komen.

Om de overname van het hotel in Oostenrijk te kunnen bewerkstelligen is er naast het eigen vermogen ook een externe financiering benodigd. De heer en mevrouw Hammink hebben Credo benaderd om het ondernemingsplan voor de internationale financieringsaanvraag uit te werken.

“Via Google kwamen we terecht op de website van Credo. We vonden het een duidelijke website met goede informatie en besloten daarom contact op te nemen. Binnen een aantal dagen konden we al terecht voor een persoonlijke afspraak op kantoor. Onze opdracht was om er een top ondernemingsplan van te maken om internationale financierders te kunnen overtuigen. Jeroen heeft dit waargemaakt en het ondernemingsplan voor het hotel kreeg van vele kanten een hoge waardering. Dit was erg fijn om te ervaren en ook de tussentijdse contactmomenten met Jeroen waren zeer prettig en waardevol en zorgden voor veel vertrouwen bij ons. Toen het ondernemingsplan klaar was konden wij kiezen uit meerdere investeerders. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een stapelfinanciering bestaande uit ons eigen vermogen, de Oostenrijkse bank en een externe investeerder. Inmiddels zitten we in ons hotel en we zijn enorm blij dat we gebruik hebben kunnen maken van de professionele hulp van Credo. De betrokkenheid van Jeroen is uniek en we willen nogmaals onze dank uitspreken voor de bijdrage aan dit internationale succes!”

De heer en mevrouw Hammink hebben deelgenomen aan het televisieprogramma “Ik Vertrek” van de AVROTROS, de aflevering is hier terug te zien:

https://www.avrotros.nl/ik-vertrek/gemist/detail/item/familie-hammink-in-oostenrijk-01-01-2020/

Wil je ook een eigen hotel beginnen? Ik denk graag met je mee tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek waarin je bedrijfsidee in kaart wordt gebracht.

Bedrijfsovername Hotel

Horeca overname

hotel sneeuw

Hotel buiten