Ondernemingsplan: particuliere thuiszorg starten

Wilt u graag als zelfstandige aan de slag in de thuiszorg? Of wilt u bijvoorbeeld een thuiszorg coöperatie starten? Dan komt er veel op u af. U heeft te maken met de nodige wet- en regelgeving. Zowel voor uw bedrijf als voor uw toekomstige cliënten moet u alles tot in de puntjes regelen. In dit proces is het schrijven van een ondernemingsplan nodig. In dit plan legt u vast wat uw plannen voor uw thuiszorgbedrijf zijn. Welke doelen wilt u gaan bereiken en welke kansen liggen er? Maar u analyseert in het ondernemingsplan ook met welke valkuilen u te maken kunt krijgen en welke stappen er nodig zijn om van uw thuiszorgorganisatie een succes te maken. Niet alleen zorgt het ondernemingsplan er op deze manier voor dat u goed voorbereid aan het avontuur begint, ook helpt het om financierders aan te trekken. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een sterk ondernemingsplan voor uw thuiszorgbedrijf? Bij Credo Ondernemingsplan helpen we u graag verder. Zo kunt u uw ondernemingsplan laten maken door onze experts. Op deze manier komt uw droom eenvoudig een stapje dichterbij.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een thuiszorgorganisatie? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een thuiszorgorganisatie. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw thuiszorgorganisatie. 

Wat mag er niet ontbreken in een ondernemingsplan voor de thuiszorg?

Wilt u beginnen met het opstellen van een ondernemingsplan voor uw toekomstige thuiszorgbedrijf? Dan vraagt u zich vast af wat er allemaal in dit plan opgenomen moet worden. Hoewel de invulling voor elk bedrijf anders is, zijn een aantal grote lijnen in elk ondernemingsplan hetzelfde. Daarom hebben we een aantal aspecten voor u op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken in een ondernemingsplan voor de thuiszorg.

Thuiszorg ondernemersplan

U als ondernemer

In het ondernemingsplan voor uw thuiszorgorganisatie is het belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan u als ondernemer. U bent de oprichter van het bedrijf en de drijfveer achter het toekomstige succes. Neem daarom in het plan op waarom u het bedrijf start en over welke ervaring u beschikt om van deze onderneming een succes te maken. Lees hier meer over de interne analyse.

Doelstellingen voor uw bedrijf

Naast u als ondernemer is het ook belangrijk om de doelstellingen voor het bedrijf duidelijk op papier te zetten. Wat wilt u met uw bedrijf bereiken? En wanneer wilt u deze doelen bereikt hebben? Ook is het goed om na te denken over de stappen die nodig zijn om de doelstellingen te behalen.

Het aantrekken van cliënten

Een thuiszorgbedrijf zonder cliënten kan niet bestaan. Daarom is het absoluut nodig om hier voldoende aandacht aan te besteden in uw ondernemingsplan. Heeft u al een netwerk beschikbaar of moet u het compleet opbouwen? Wilt u online gaan adverteren of toch liever in bijvoorbeeld de buurtkrant? Een dergelijk marketingplan hoort zeker aanwezig te zijn in uw businessplan

Kansen

In het ondernemingsplan zet u uiteen welke kansen er voor uw bedrijf liggen en welke stappen u moet ondernemen om deze kansen te benutten. Deze kansen kunnen voortkomen uit trends. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn van de trends die spelen in de branche waar u in gaat opereren. Een paar voorbeelden van trends die op dit moment spelen en die u kunt meenemen in uw ondernemingsplan voor een thuiszorgorganisatie zijn:

  • Nederland vergrijst de komende jaren sterk. Er is sprake van dubbele vergrijzing, wat betekent dat het aandeel ouderen stijgt en ouderen steeds ouder worden. Tevens hebben ouderen steeds vaker meer dan één aandoening;
  • Tekort aan mantelzorgers blijft toenemen;
  • Toename van thuiszorg en extramuralisering door decentralisatie
  • Personeelstekorten in de ouderenzorg.

Valkuilen en concurrentie

In een ondernemingsplan kan het misschien verleidelijk zijn om vooral de positieve kansen voor uw bedrijf te benadrukken, toch is het voor een goed ondernemingsplan nodig om ook aandacht te geven aan de lastigere onderwerpen. Wat zijn de valkuilen waar u op moet letten? Wie is de (directe) concurrentie? En hoe gaat u hiermee om? Door dit in het plan op te nemen wat de ‘gevaren’ zijn, maar ook hoe u hiermee om wilt gaan, laat u zien dat u de plannen goed doordacht heeft.

Thuiszorg starten en hulp bij het realiseren van uw droom?

Bent u er van overtuigd dat het opstarten van een thuiszorgorganisatie een groot succes wordt, maar heeft u moeite met dit duidelijk op papier zetten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het schrijven van een sterk ondernemingsplan, waarmee u een vliegende start maakt met uw thuiszorgbedrijf.

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen