Ondernemingsplan: eigen koeriersbedrijf beginnen

Wilt u een nieuw koeriersbedrijf beginnen of uw bestaande koeriersbedrijf uitbreiden? Een goed onderbouwd ondernemingsplan speelt hierbij een belangrijke rol. Wat heb je nodig om een koeriersbedrijf te beginnen? Bij het schrijven van een ondernemersplan voor een koeriersbedrijf is het belangrijk om rekening te houden met de trends, kansen en bedreigingen die voorkomen in de transportbranche. Bij het beginnen van een koeriersbedrijf komt veel kijken. Niet alleen moet u het vervoer en de opdrachtgevers regelen, ook heeft u te maken met wet- en regelgeving. Om goed voorbereid aan uw avontuur als koerier te beginnen, is het daarom nodig om een ondernemingsplan te schrijven. Dit plan helpt u om uw bedrijf een stevige fundering te geven, maar helpt ook bij het eventueel binnenhalen van financiers. Twijfelt u over de inhoud of de opzet van het ondernemingsplan? Bij Credo Ondernemingsplan hebben we al ruim tien jaar ervaring met het schrijven van ondernemingsplannen voor de meest uiteenlopende branches. Ook met het ondernemingsplan voor uw koeriersbedrijf helpen we u dus graag verder.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een koeriersbedrijf? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een koeriersbedrijf. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw koeriersbedrijf.

Wat mag er niet ontbreken in het ondernemingsplan van uw koeriersbedrijf?

U wilt aan de slag met een sterk ondernemingsplan, maar weet eigenlijk niet zo goed waar u moet beginnen. Dat is begrijpelijk, want het schrijven van een goed ondernemingsplan voor een koeriersbedrijf is een vak apart. Bovendien bevat het ondernemingsplan voor bijvoorbeeld een sportschool of een taxibedrijf andere informatie dan het ondernemingsplan voor uw koeriersdienst. Om u op weg te helpen zetten we een paar onderwerpen op een rijtje die niet in uw ondernemingsplan mogen ontbreken.

Ondernemersplan koeriersbedrijf

U als ondernemer

U bent als ondernemer de fundering van uw bedrijf. Hoe u als ondernemer bent, welke ervaring u meebrengt en wat uw sterke én zwakke kanten zijn, weegt allemaal dan ook zwaar bij het beginnen van een koeriersbedrijf. Door een duidelijke analyse hiervan op te nemen in uw ondernemingsplan, schetst u een duidelijk beeld over uzelf en daarmee ook over de basis van de onderneming.

Financiering voor vervoer

Als koerier kunt u niet zonder vervoer. Dit kan een bestelbusje zijn, maar pakketjes of maaltijden bezorgen kan ook zeker op de (elektrische) fiets of bromfiets. Voor welke vorm van vervoer u ook kiest, zonder vervoer bent u als koerier nergens. Daarom besteedt u in het ondernemingsplan voldoende aandacht aan de vorm van vervoer, de financiering voor dit vervoer (lease of koop) en eventueel vervangend vervoer in het geval van pech.

Bezorging in binnen- en buitenland

U kunt als koerier lokaal aan de slag, maar ook internationaal liggen er kansen. Formuleer in uw ondernemingsplan wat uw doelgroep is. U houdt er hier ook rekening mee dat u als internationale koerier met andere wet- en regelgeving te maken krijgt dan als u in Nederland blijft.

Kansen (bijvoorbeeld trends) en valkuilen

In het ondernemingsplan zet u uiteen welke kansen er voor uw bedrijf liggen en welke stappen u moet ondernemen om deze kansen te benutten. Deze kansen kunnen voortkomen uit trends. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn van de trends die spelen in de branche waar u in gaat opereren. Een paar voorbeelden van trends die op dit moment spelen en die u kunt meenemen in uw ondernemingsplan voor een koeriersbedrijf zijn:

  • De coronacrisis die ervoor heeft gezorgd dat mensen meer online zijn gaan bestellen;
  • De opkomst van systemen waardoor pakketjes ook geleverd kunnen worden wanneer mensen niet thuis zijn;
  • De mogelijkheid om pakketjes te bezorgen met drones;
  • De opkomst van click & collect.

Maar u moet ook niet vergeten dat u met valkuilen en tegenslagen te maken kunt krijgen. Neem dit ook mee in het ondernemingsplan en formuleer hoe u met eventuele tegenslagen om zou gaan. Zo schetst u een volledig beeld van uw koeriersbedrijf.

Koeriersbedrijf beginnen: wij helpen u op weg

Wilt u snel uw koeriersbedrijf beginnen, maar kijkt u op tegen het schrijven van het ondernemingsplan? Of wilt u een ander ondernemingsplan laten opstellen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee en helpen u bij het schrijven van het ondernemingsplan. U kunt uw ondernemingsplan volledig door ons laten schrijven. Zo helpen we u snel op weg met het starten van een eigen koeriersdienst.

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen