Starten als pedicure? Schrijf een bedrijfsplan

Als zelfstandige een pedicurepraktijk starten, is een geweldig avontuur. Ten eerste, gefeliciteerd! Waarschijnlijk heeft u al een beeld in uw hoofd van hoe het eruit gaat zien. Of u nu pedicure aan huis wordt, een aparte praktijk op wilt zetten of klanten op locatie bezoekt, de ervaring leert dat het wijsheid is om uw plannen in een ondernemingsplan zwart op wit vast te leggen. Een ondernemingsplan voor uw pedicurepraktijk is niet alleen een must voor mogelijke investeerders maar is ook voor uzelf van cruciaal belang.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld bedrijfsplan voor een pedicure? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een pedicurepraktijk. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw pedicurepraktijk. 

Een pedicurepraktijk starten? Schrijf een ondernemingsplan

Een sterk ondernemingsplan pedicure zorgt ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Door alle aspecten van uw pedicurepraktijk zo uitgebreid mogelijk onder woorden te brengen vergroot u de kans op slagen. Een ondernemingsplan laten maken voordat u aan de slag gaat, is niet verplicht maar het is zeker wijsheid. Bij het schrijven van een bedrijfsplan maakt u de plannen concreet, beschrijft u sterktes en zwaktes van uw pedicurepraktijk en brengt u in beeld of en op welke wijze uw plannen haalbaar zijn. In feite transformeert u door middel van uw ondernemingsplan voor pedicurepraktijk uw abstracte dromen tot een concrete waarheid.

ondernemingsplan pedicure praktijk

Starten als pedicure? Een ondernemingsplan voor uw pedicurepraktijk geeft antwoord op belangrijke vragen

Naast dat een bedrijfsplan voor uw pedicurepraktijk als algemene leidraad geldt, geeft het businessplan ook antwoord op cruciale vragen waar u misschien niet eerder over nagedacht had. Een aantal vragen waar u in een ondernemingsplan antwoord op geeft, zijn:

  • Waar is uw bedrijf gevestigd?
  • Heeft u vergunningen nodig voor uw praktijk?
  • Wat doet de concurrentie?
  • Hoe bereidt u zich voor op pensioen?
  • Gaat u ook medische pedicurebehandelingen uitvoeren?

De hierboven genoemde vragen lopen erg uiteen maar zijn wel allemaal erg belangrijk. Indien u bijvoorbeeld ook medische pedicurebehandelingen uit gaat voeren, dient uw praktijk te voldoen aan bepaalde eisen van zorgverzekeraars zodat behandelingen vergoed kunnen worden. Hoewel pedicure een vrij beroep is, zijn voor specifieke behandelingen ook diploma’s nodig. Als u deze behandelingen aan wilt bieden, zult u dus eerst een opleiding moeten doen. Tijdens het opstellen van een ondernemingsplan pedicurepraktijk wordt u gedwongen om vooraf over belangrijke vraagstukken na te denken. Een ijzersterk bedrijfsplan is de weg naar een succesvolle pedicurepraktijk.

Ondernemingsplan pedicurepraktijk laten schrijven? Neem vrijblijvend contact op!

Een businessplan schrijven hoeft niet per se moeilijk te zijn. U dient hiervoor concreet te zijn in uw taalgebruik, doelen en middelen aan elkaar te verbinden en een sterke SWOT-analyse te maken. Een diepgaande concurrentieanalyse en een strategisch marketingplan kunnen ook onderdelen zijn die uw ondernemingsplan pedicurepraktijk sterk maken.

Voor meer informatie en vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen. Credo Ondernemingsplan is gespecialiseerd in het opstellen van een compleet businessplan en wij helpen u graag uw droom van een eigen pedicurepraktijk werkelijkheid te maken.