Kinderdagverblijf starten? Maak een ondernemingsplan

Een crèche, peuterspeelzaal of BSO, allemaal zijn het voorbeelden van kinderopvang. Gaat u een eigen kinderopvang starten? Dan kan een bedrijfsplan u helpen bij deze onderneming. Een sterk businessplan kinderdagverblijf is onmisbaar omdat een goed ondernemingsplan in kaart brengt of en hoe de kinderopvang rendabel is maar ook omdat een bedrijfsplan nodig is om financiering te ontvangen.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een kinderdagverblijf? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een kinderdagverblijf. U hoeft alleen maar uw eigen gegevens toe te voegen aan dit voorbeeldplan om eenvoudig en snel een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw kinderdagopvang. 

Een ondernemingsplan beschrijft verschillende aspecten van uw kinderdagverblijf

In een businessplan worden diverse belangrijke aspecten van uw kinderopvang benoemd. Op deze manier wordt u gedwongen om heel goed na te denken, over de organisatie maar ook over wie u bent als ondernemer. Het maken van een ondernemingsplan zorgt ervoor dat u ook in de toekomst een plan heeft om op terug te vallen. Waarom werden bepaalde keuzes gemaakt? Hoe zat dat ook alweer met concurrentie? Het bedrijfsplan is de leidraad voor uw kinderopvang.

De interne organisatie van uw kinderopvang in een businessplan

Een compleet bedrijfsplan bevat een beschrijving van uw kinderdagverblijf. Ten eerste wordt in een ondernemingsplan duidelijk welke rechtsvorm de kinderopvang aanneemt en uiteraard welke vergunningen hiervoor nodig zijn. Zo ziet u dankzij het businessplan kinderopvang niets over het hoofd. Daarnaast legt u in het ondernemingsplan voor uw kinderdagverblijf ook de structuur van uw kinderopvang vast, waarbij rekening wordt gehouden met zogeheten unique selling points. De vraag is dan: wat maakt uw kinderdagverblijf uniek?

  • Op welke manier onderscheidt het product zich van andere producten in de sector?
  • Biedt u op uw kinderdagverblijf bepaalde diensten aan die andere opvangcentra niet aanbieden?
  • Hoe komen de prijzen van producten en diensten tot stand en hoe is deze prijsstelling aantrekkelijk wanneer vergeleken met concurrentie?

Een goed bedrijfsplan kinderopvang bevat een externe analyse

Zoals de interne structuur van uw kinderdagverblijf uiteengezet wordt in een businessplan bevat een businessplan ook een beschrijving van de externe omgeving van uw kinderopvang. Ook hier wordt de noodzaak van een ondernemingsplan duidelijk. Een doordacht bedrijfsplan kinderopvang houdt rekening met de concurrentie, waarbij verschillende punten uit de interne analyse worden meegenomen. Daarnaast wordt ook marketing en promotie in het ondernemingsplan kinderdagverblijf onder de loep genomen.

Kinderdagverblijf starten? Vergeet niet de trends te benoemen

Bij het beginnen van een kinderdagverblijf is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen. Beschrijf in het ondernemingsplan hoe u als ondernemer op deze trends inspeelt. Belangrijke trends in de kinderopvang die we nu veel terugzien, zijn bijvoorbeeld:

  • De vraag naar integrale kindcentra – plekken waar opvang en onderwijs zijn samengebracht – neemt toe omdat het aantal tweeverdieners stijgt en ouders hun kinderen niet op twee verschillende plekken willen ophalen.
  • Steeds meer kinderdagverblijven hebben een duurzaam en groen beleid. Denk aan voldoende ruimte om buiten te spelen en te sporten, maar ook aan duurzaam speelgoed en afval scheiden.
  • Om concurrentie voor te blijven, zullen ook kinderdagverblijven mee moeten gaan met de nieuwste innovaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan serious gaming – waarbij kinderen spelenderwijs leren – of andere technologische innovaties.

Credo Ondernemingsplan helpt u aan een sterk bedrijfsplan voor uw kinderopvang

Als eigenaar van een kinderdagverblijf bent u de expert op het gebied van de onderneming. Dit betekent niet automatisch dat u zaken altijd even helder in een businessplan neer kunt zetten. Heeft u hulp nodig bij het schrijven van een ondernemingsplan kinderopvang? Credo Ondernemingsplan heeft al veel ondernemers aan een succesvol bedrijfsplan geholpen. Wij helpen u hier graag bij. Onze specialisten bieden professionele ondersteuning, of u nu een compleet bedrijfsplan kinderdagverblijf wilt maken of delen van uw businessplan wilt laten controleren. Neem contact met ons op, dan zorgen we er samen voor dat u een vliegende start maakt met uw kinderdagverblijf.

Credo heeft eerder een bedrijfsplan voor een kinderdagverblijf geschreven waarmee een financiering verkregen is, lees hier meer over dit project.

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen