Ondernemingsplan: eigen supermarkt beginnen

Een eigen supermarkt beginnen is misschien wel al jaren een droom van u. Nu is eindelijk de tijd gekomen om de stap ook echt te nemen. U heeft al helemaal voor ogen hoe u het wil gaan aanpakken. De belangrijkste aspecten heeft u al zwart op wit staan. Is het dan nog nodig om een uitgebreid ondernemingsplan te gaan schrijven? En zo ja, welke details mag u dan zeker niet vergeten? Bij Credo Ondernemingsplan hebben we het antwoord op al uw vragen.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een supermarkt? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een supermarkt. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw supermarkt. 

Een goede basis onder uw bedrijf

Een goed ondernemingsplan vormt een stabiele basis voor uw bedrijf. Dat geldt voor een ondernemingsplan supermarkt, maar ook voor een dierenwinkel, bakkerij, makelaar of fotograaf. Eigenlijk is een ondernemingsplan voor elk soort ondernemer een nuttig hulpmiddel. Hoewel de daadwerkelijke uitwerking per situatie zal verschillen, is een ondernemingsplan vaak in grote lijnen hetzelfde. Welke aspecten moeten zeker in het ondernemingsplan staan?

Begin bij uzelf

Het lijkt logisch om direct in de details van de onderneming te willen duiken, maar wie u bent als ondernemer is erg belangrijk voor het slagen van uw plan. Daarom is het belangrijk om hier uitgebreid bij stil te staan in uw ondernemingsplan voor de supermarkt. Waarom wilt u een eigen supermarkt beginnen? Welke doelen wilt u de komende jaren gaan bereiken? Wat heeft er voor u prioriteit? Door antwoord te geven op deze vragen, krijgt u een beter beeld van uw toekomstvisie en wat er nodig is om dit te bereiken.

Maak een concurrentie- en trendanalyse

Om uw bedrijf te laten slagen, is het belangrijk om te weten hoe het zit met de directe concurrentie. Een zorgvuldige marktanalyse, met daarin een concurrentieanalyse, is daarvoor erg nuttig. Bedenk welke doelgroep u wil aanspreken en bekijk welke concurrerende supermarkten er al in de buurt zitten. Hoe gaat u zich onderscheiden van de rest? Inspelen op trends kan hier praktisch zijn. Zo is er om te beginnen steeds meer vraag naar biologisch, vegetarisch en vegan eten, en letten mensen steeds meer op hun gezondheid – zeker sinds de uitbraak van de coronacrisis. Ook online bestellen en boodschappen laten bezorgen is de laatste jaren erg populair, en dit zal voorlopig zo blijven. Verder is het op het gebied van trends goed om rekening te houden met de ‘nieuwe gewoontes’ die het winkelend publiek heeft gekregen sinds de coronacrisis. Slim inspelen op dergelijke trends zou een goede manier kunnen zijn om u te onderscheiden van de rest.

Een analyse van uw onderneming

In een businessplan van een supermarkt moet natuurlijk ook een analyse van het bedrijf komen te staan. Haalbare en meetbare doelen zijn hier essentieel voor. Hoe gaat u het bedrijf in de markt zetten? Hoe speelt u in op vernieuwingen? En hoe ziet de toekomst van uw bedrijf eruit?

Houvast voor uzelf en investeerders

Een ondernemingsplan is voor uzelf een prettige rode draad om aan vast te kunnen houden. Daarnaast zullen investeerders een goed onderbouwd ondernemingsplan willen lezen, voordat ze in uw bedrijf gaan investeren. Dat geldt ook als u een krediet wil aanvragen bij de bank. In die gevallen kan de kwaliteit van het ondernemingsplan uw droom steunen of juist uiteen laten spatten.

Eigen supermarkt beginnen? Vraag hulp voor het beste ondernemingsplan supermarkt

Een sterk ondernemingsplan kan de toekomst van uw onderneming maken of breken. Uw plannen kunnen nog zo goed zijn, als ze niet goed op papier staan, zult u alsnog geen investeerders of een lening krijgen. Wilt u echt een goed ondernemingsplan laten schrijven? Dan is het verstandig om contact met ons op te nemen. Wij weten precies wat er in een goed ondernemingsplan supermarkt staat en zorgen ervoor dat ook uw ideeën duidelijk op papier komen staan.

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen