Ondernemingsplan supermarkt

Een eigen supermarkt openen is misschien wel al jaren een droom van u. Nu is eindelijk de tijd gekomen om de stap ook echt te nemen. U heeft al helemaal voor ogen hoe u het wil gaan aanpakken. De belangrijkste aspecten heeft u al zwart op wit staan. Is het dan nog nodig om een uitgebreid ondernemingsplan te gaan schrijven? En zo ja, welke details mag u dan zeker niet vergeten? Bij Credo Ondernemingsplan hebben we het antwoord op al uw vragen.

 

Een goede basis onder uw bedrijf

Een goed ondernemingsplan vormt een stabiele basis voor uw bedrijf. Dat geldt voor een ondernemingsplan supermarkt, maar ook voor een dierenwinkel, bakkerij, makelaar of fotograaf. Eigenlijk is een ondernemingsplan voor elk soort ondernemer een nuttig hulpmiddel. Hoewel de daadwerkelijke uitwerking per situatie zal verschillen, is een ondernemingsplan vaak in grote lijnen hetzelfde. Welke aspecten moeten zeker in het ondernemingsplan staan?

Begin bij uzelf

Het lijkt logisch om direct in de details van de onderneming te willen duiken, maar wie u bent als ondernemer is erg belangrijk voor het slagen van uw plan. Daarom is het belangrijk om hier uitgebreid bij stil te staan in uw ondernemingsplan voor de supermarkt. Waarom wilt u een supermarkt openen? Welke doelen wilt u de komende jaren gaan bereiken? Wat heeft er voor u prioriteit? Door antwoord te geven op deze vragen, krijgt u een beter beeld van uw toekomstvisie en wat er nodig is om dit te bereiken.

Maak een concurrentie- en trendanalyse

Om uw bedrijf te laten slagen, is het belangrijk om te weten hoe het zit met de directe concurrentie. Een zorgvuldige marktanalyse, met daarin een concurrentieanalyse, is daarvoor erg nuttig. Bedenk welke doelgroep u wil aanspreken en bekijk welke concurrerende supermarkten er al in de buurt zitten. Hoe gaat u zich onderscheiden van de rest? Inspelen op trends kan hier praktisch zijn. Zo is er om te beginnen steeds meer vraag naar biologisch, vegetarisch en vegan eten, en letten mensen steeds meer op hun gezondheid – zeker sinds de uitbraak van de coronacrisis. Ook online bestellen en boodschappen laten bezorgen is de laatste jaren erg populair, en dit zal voorlopig zo blijven. Verder is het op het gebied van trends goed om rekening te houden met de ‘nieuwe gewoontes’ die het winkelend publiek heeft gekregen sinds de coronacrisis. Slim inspelen op dergelijke trends zou een goede manier kunnen zijn om u te onderscheiden van de rest.

Een analyse van uw onderneming

In een businessplan van een supermarkt moet natuurlijk ook een analyse van het bedrijf komen te staan. Haalbare en meetbare doelen zijn hier essentieel voor. Hoe gaat u het bedrijf in de markt zetten? Hoe speelt u in op vernieuwingen? En hoe ziet de toekomst van uw bedrijf eruit?

Houvast voor uzelf en investeerders

Een ondernemingsplan is voor uzelf een prettige rode draad om aan vast te kunnen houden. Daarnaast zullen investeerders een goed onderbouwd ondernemingsplan willen lezen, voordat ze in uw bedrijf gaan investeren. Dat geldt ook als u een krediet wil aanvragen bij de bank. In die gevallen kan de kwaliteit van het ondernemingsplan uw droom steunen of juist uiteen laten spatten.

Vraag hulp voor het beste ondernemingsplan supermarkt

Een sterk ondernemingsplan kan de toekomst van uw onderneming maken of breken. Uw plannen kunnen nog zo goed zijn, als ze niet goed op papier staan, zult u alsnog geen investeerders of een lening krijgen. Wilt u echt een goed ondernemingsplan laten schrijven? Dan is het verstandig om contact met ons op te nemen. Wij weten precies wat er in een goed ondernemingsplan supermarkt staat en zorgen ervoor dat ook uw ideeën duidelijk op papier komen staan.

Het laatste nieuws

Met welke soorten belasting krijgt u te maken als ondernemer?

Dit heeft u als ondernemer met de belastingdienst te maken

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Ondernemersplan Grando logo Grando Keukens & Bad

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Ondernemingsplan Feestcafé 't Lammetje Amsterdam Horecavergunningsaanvraag Feestcafé ’t Lammetje

“Mede dankzij het ondernemingsplan van Credo hebben we een succesvolle management buy-out gerealiseerd van Lunatech Labs BV. Wat ons vooral opviel in de samenwerking met Credo was het vermogen tot inleving in onze branche. De financiering is verstrekt door de Rabobank en Main Mezzanine Capital”

Ondernemingsplan Lunatech Labs Lunatech Labs

“Toen het ondernemingsplan klaar was konden wij kiezen uit meerdere geïnteresseerde investeerders. De betrokkenheid van Credo is uniek en we willen nogmaals onze dank uitspreken voor de bijdrage aan dit internationale succes!”

Financiering Overname Hotel Hotel Alpengasthof Grieserhof

“De ABN AMRO vond het ondernemingsplan zeer compleet en als er een rapportcijfer voor gegeven zou moeten worden, zou het een dikke 10 zijn! Alle zaken waren zeer goed onderbouwd en we hebben met succes de financiering verkregen”

Logo Autowasplein Happy Duck Duivendrecht Carwash Happy Duck
Lees alle beoordelingen