Ondernemingsplan: eigen kapsalon beginnen

Gaat u een eigen kapsalon beginnen? Dan kan een sterk ondernemingsplan niet ontbreken. In een businessplan kapsalon beschrijft u namelijk op welke manier uw kapperszaak succesvol wordt.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een kapsalon? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een kapsalon. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw kapsalon.

Een eigen kapsalon beginnen? Een ondernemingsplan is uw route naar succes

Vaak wordt er gedacht dat een ondernemingsplan enkel nodig is voor het verkrijgen van financiële middelen. Dit is echter niet het geval. Een businessplan bevat diverse analyses, zowel van uw organisatie als van de externe markt. Het ondernemingsplan voor kappers dient als leidraad voor uw kapperszaak. Om van uw kapsalon een succesvolle onderneming te maken dient u namelijk zoveel mogelijk kansen en bedreigingen in beeld te krijgen. Op deze manier geeft een doordacht ondernemingsplan antwoord op belangrijke vragen, zoals:

  • Zijn uw plannen haalbaar?
  • Wie zijn uw belangrijkste concurrenten?
  • Hoe onderscheidt uw kapsalon zich van de concurrentie?

Een ondernemingsplan voor een kapsalon bevat details over praktische zaken

Als startend kapper zijn er veel zaken waar u aan dient te denken. Al deze details worden in een ondernemingsplan zwart op wit gezet, zodat er niets over het hoofd wordt gezien. Een businessplan voor een kapsalon geeft niet alleen duidelijkheid over personeel, producten en huur van het pand: een waterdicht bedrijfsplan beschrijft ook zoveel mogelijk de variabelen die invloed kunnen hebben op uw uiteindelijke omzet. Denk hierbij aan:

  • Gaat u kappersproducten van een specifiek merk te koop aanbieden?
  • Werkt u met een strippen- of kortingskaart voor vaste klanten?
  • Biedt u koffie, thee en lekkernijen aan klanten aan?

Voortgang meten aan de hand van uw businessplan

Het ondernemingsplan blijft vervolgens een belangrijk hulpmiddel om de voortgang van uw kappersonderneming te controleren. Een bedrijfsplan bevat namelijk een operationeel plan waarin relevante marketing en operationele mijlpalen staan beschreven. Door het te gebruiken als maatstaaf voor uw kapperszaak kunt u monitoren of belangrijke gestelde organisatiedoelen daadwerkelijk behaald worden. Een gedetailleerd ondernemingsplan voor een kapperszaak is dus niet alleen belangrijk wanneer u een kapsalon wilt beginnen, maar biedt op ieder moment handvaten voor de evaluatie van uw onderneming.

Hulp nodig bij het schrijven van een ondernemingsplan kapsalon? Neem contact op

Het is niet altijd even makkelijk om alle aspecten van uw bedrijf in beeld te brengen in een ondernemingsplan. Misschien heeft u de kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes inmiddels op papier maar lukt het niet om hiervan een SWOT-analyse te maken. Credo Ondernemingsplan kan dan hulp bieden. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Onze experts helpen u bij het (her)schrijven van uw ondernemingsplan of controleren uw businessplan met een professioneel oog voor detail.

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen