Ondernemingsplan: bouwbedrijf starten

U heeft de droom om een eigen bouwbedrijf te starten. U wilt dit natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken, zodat uw bedrijf een groot succes wordt. Het schrijven van een sterk ondernemingsplan is een belangrijke stap in dit proces. Niet alleen helpt dit plan u bij het maken van een goede planning, ook is het nodig als u financiers wil aantrekken. Zij zullen immers willen weten waar ze in investeren. Met een sterk ondernemingsplan kunt u ze hiervan overtuigen. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van zo’n ondernemingsplan voor uw bouwbedrijf? Met onze jarenlange ervaring helpt Credo Ondernemingsplan u op weg.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een bouwbedrijf? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een bouwbedrijf. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw bouwbedrijf.

Wat staat er in een ondernemingsplan voor een bouwbedrijf?

Een ondernemingsplan is belangrijk voor elk beginnend bedrijf. Of het nu gaat om een hotel of een advocatenbureau, de ondernemer moet duidelijk voor ogen hebben wat de benodigde stappen zijn. U wilt aan de slag met een sterk ondernemingsplan, maar weet eigenlijk niet zo goed waar u moet beginnen. Dat is begrijpelijk, want het schrijven van een goed ondernemingsplan is een vak apart. Wilt u weten wat er in een ondernemingsplan voor een bouwbedrijf niet mag ontbreken? We zetten de belangrijkste onderwerpen voor u op een rijtje.

U als ondernemer

U bent het beginpunt van uw bouwbedrijf. Zonder u als ondernemer zou het bouwbedrijf niet bestaan. Daarom is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden in het ondernemingsplan. Wie bent u als ondernemer en wat maakt van u de geschikte persoon om dit bedrijf op te richten

Werving van klanten

Zonder klanten kan uw bouwbedrijf niet bestaan. In uw ondernemingsplan moet er dus zeker aandacht gaan naar de werving van deze klanten. Op welke doelgroep richt uw bouwbedrijf zich en waar vindt u deze mensen? Hoe bereikt u hen, en belangrijker nog: hoe wilt u deze potentiële klanten overhalen om uw bedrijf in te schakelen? Dat zijn belangrijke vragen om te beantwoorden, en dit doet u in uw ondernemingsplan.

Ondernemingsplan bouwbedrijf

Financiering voor materiaal

Als bouwbedrijf maakt u kosten, bijvoorbeeld voor het bouwmateriaal, goed gereedschap en de bus om het materiaal in te vervoeren. Dit zijn investeringen die u bij het starten van uw bouwbedrijf zult moeten doen. Beschrijf in het ondernemingsplan welke kosten er allemaal bij de start van uw bedrijf komen kijken en waar u de financiering vandaan wilt halen. Heeft u eigen kapitaal of heeft u bijvoorbeeld een lening nodig?

Concurrentie

Als bouwbedrijf heeft u te maken met een dynamische markt en veel concurrentie. Besteedt daarom in het ondernemingsplan ook aandacht aan de concurrentie van uw bedrijf. Hoe gaat u zich onderscheiden van de andere bouwbedrijven in de regio? Maar ook met welke andere valkuilen moet u rekening houden? Door aandacht te besteden aan dit soort risico’s laat u zien dat u het complete ondernemingsplan goed doordacht heeft en dat u serieus te werk gaat.

Trends en ontwikkelingen

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de bouw? Wat zijn de laatste woontrends? Ook dit zijn zaken om mee te nemen in uw bedrijfsplan. In hoeverre houdt u bijvoorbeeld rekening met de trend duurzaamheid? En welke technische ontwikkelingen hebben invloed op het werk van een bouwbedrijf? Door in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen, kunt u snel aanbieden wat uw doelgroep wil en onderscheidt u zich van de concurrentie.

Bouwbedrijf starten? Uw ideeën duidelijk op papier

Misschien heeft u geweldige plannen om een eigen bouwbedrijf te beginnen, maar is schrijven niet uw sterkste kant. Dan is het natuurlijk zonde als u uw droom niet waar kunt maken, omdat het schrijven van het ondernemingsplan niet lukt. Daarom helpen we u graag verder en kunt u uw ondernemingsplan laten schrijven bij Credo Ondernemingsplan. Heeft u hulp nodig bij het op papier krijgen van uw ideeën? Neem dan contact met ons op. Met onze jarenlange ervaring helpen we u graag verder om van uw droom werkelijkheid te maken.