Ondernemingsplan: eigen massagepraktijk starten

U droomt al jaren over het starten van een eigen massagepraktijk en heeft nu besloten om de daad bij het woord te voegen. Bij het oprichten van uw eigen massagesalon komt echter erg veel kijken. U moet een geschikte ruimte inrichten, de behandelprijs bepalen, klanten aantrekken en eventueel een licentie behalen. Hiervoor heeft u een startkapitaal nodig. Misschien heeft u dit gedurende de jaren bij elkaar gespaard, maar het kan ook zijn dat u op zoek gaat naar een financierder. Hoe u de massagepraktijk ook begint, voor een stevige fundering is het goed om een ondernemingsplan te schrijven. Wilt u graag weten wat er in een ondernemingsplan voor een massagepraktijk moet staan? Met onze jarenlange ervaring helpen we u bij Credo Ondernemingsplan graag op weg om van uw droom werkelijkheid te maken.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een massagesalon? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een massagesalon. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw massagesalon. 

Wat staat er in een ondernemingsplan voor uw massagesalon?

Als u een massagesalon gaat starten, is het schrijven van een ondernemingsplan een goed startpunt. Dit plan helpt u doelstellingen te formuleren, valkuilen te signaleren en problemen vroegtijdig op te lossen. Ook kan het plan u helpen om benodigde financiering veilig te stellen. Een ondernemingsplan is in elke branche belangrijk, of u nu een advocatenkantoor, kringloopwinkel of massagesalon begint. Wel is elk plan toegespitst op het specifieke bedrijf. Daarom zetten we een aantal belangrijke onderwerpen voor u op een rijtje die niet mogen ontbreken in uw ondernemingsplan voor een massagesalon.

U als ondernemer en masseur

U bent als ondernemer de basis van uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om in het ondernemingsplan voldoende aandacht te besteden aan u als ondernemer en als masseur. Wat maakt u geschikt om van dit bedrijf een succes te maken? Beschikt u over eventuele diploma’s of licenties als masseur? Of bent u misschien van plan om deze nog te halen? Op welke manier onderscheidt u zich van andere masseurs? Dit zijn belangrijke zaken om in het plan bij stil te staan.

Praktijkruimte

Voor uw massagepraktijk heeft u een geschikte ruimte nodig. Dit kan bijvoorbeeld in een sportcentrum of bij een fysiotherapiepraktijk zijn, maar ook een thuispraktijk is mogelijk. Als u graag een massagepraktijk aan huis wilt starten, bent u gebonden aan bepaalde regels. Neem in het ondernemingsplan op waar u zich wilt vestigen en hoe u omgaat met eventuele obstakels.

Ondernemingsplan massagesalon

Hoe werft u klanten?

Zonder klanten, geen bedrijf. Daarom is het belangrijk om in uw ondernemingsplan op te nemen wat u aan marketing en reclame gaat doen. Wat is uw doelgroep en op welke manier gaat u deze aanspreken?

Valkuilen en problemen

U kunt geneigd zijn om in uw ondernemingsplan een rooskleurig plaatje te schetsen. Toch is het belangrijk om een reëel beeld neer te zetten. Dat betekent dat u ook aandacht moet besteden aan eventuele valkuilen en problemen. Juist door hier van tevoren goed over na te denken én oplossingen te verzinnen, legt u een stevige basis voor uw bedrijf. Breng om uzelf voor te bereiden op eventuele valkuilen goed de bedreigingen in uw branche in kaart. Een goed voorbeeld van een bedreiging is toen de coronacrisis startte in 2020. Dit is iets waar alle contactberoepen de klappen van hebben gevoeld. Aangezien de coronacrisis nog niet voorbij is, is het een must om hierbij stil te staan in uw ondernemingsplan.

Trends en kansen

U moet dus goed voorbereid zijn op bedreigingen voor uw organisatie, maar er zijn ook positieve trends te ontdekken die een kans vormen voor uw bedrijf. Ga bijvoorbeeld op zoek naar welke soorten massages steeds populairder worden en speel hierop in. Een positieve trend voor massagepraktijken van dit moment is dat mensen steeds meer het belang inzien van self care!

Massagepraktijk beginnen? Een sterk plan voor uw bedrijf

Bovenstaande onderwerpen zijn slechts enkele voorbeelden van wat er allemaal in het ondernemingsplan voor uw massagesalon moet komen te staan. Wilt u een ondernemingsplan laten opstellen? Neem dan contact met ons op. We helpen u met onze expertise graag verder bij het opstellen van een ondernemingsplan voor uw massagesalon. Zo kunt u snel aan de slag met het werk dat u écht leuk vindt.

Het laatste nieuws

Liquiditeitsprognose: Wat is het en waarom is het belangrijk voor uw bedrijf?

Dit zijn de juridische zaken die u moet regelen voor uw onderneming

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Ondernemingsplan Feestcafé 't Lammetje Amsterdam Horecavergunningsaanvraag Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen