Ondernemingsplan: particuliere dagbesteding beginnen

Heeft u het mooie voornemen om een eigen dagbesteding te beginnen? Dan zult u de komende tijd veel moeten regelen. Een goede basis is belangrijk voor een succesvolle onderneming. Bovendien werkt u op een dagbesteding met een kwetsbare doelgroep. Omdat de zorg voor deze groep goed geregeld moet zijn, moet uw dagbesteding aan verschillende wet- en regelgeving voldoen. Een goed uitgewerkt ondernemingsplan voor uw dagbesteding is daarom een sterke start. U kunt een ondernemingsplan zelf schrijven, maar een ondernemersplan laten schrijven door een expert is ook mogelijk.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor dagbesteding? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een dagbesteding. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw dagbesteding.  

Wat staat er in een ondernemingsplan voor een dagbesteding?

Voor elk type onderneming is een ondernemersplan een goed begin. In elk ondernemingsplan komen ongeveer dezelfde onderwerpen aan bod. Bij een dagbesteding is dit niet anders. Zo gaat het plan in op u als ondernemer, op uw doelgroep en op de financiële kant van uw bedrijf. Wat maakt u de juiste persoon om deze onderneming op te richten? Wat zijn uw competenties, wat is uw ervaring en over welke (vereiste) diploma’s beschikt u? Daarnaast is het belangrijk om uw doelgroep te specificeren. Welke cliënten wilt u straks op uw dagbesteding ontvangen? Welke activiteiten gaan zij daar doen? Beschrijf ook hoeveel dagdelen cliënten straks op uw dagbesteding welkom zijn. En ook het financiële aspect van uw onderneming mag uiteraard niet in het ondernemingsplan ontbreken. Dit is wat anders dan bij veel andere soorten ondernemingen. De zorg die u gaat leveren zal waarschijnlijk gefinancierd worden vanuit verschillende regelingen en wetten. Het is belangrijk dat u hier goed van op de hoogte bent.

Wat mag u niet vergeten bij het starten van uw dagbesteding?

Een dagbesteding is een plek waar (kleinschalig) zorg wordt verleend. Daarom wordt de kwaliteit van uw dagbesteding en de zorg die u levert scherp in de gaten gehouden. Omdat de financiering van de zorg vaak via regelingen en wetten verloopt, moet uw dagbesteding aan bepaalde eisen voldoen. Zorg er dus voor dat u hier goed van op de hoogte bent.

  • Ga na aan welke eisen de dagbesteding en u als zorgverlener moet voldoen
  • Vaak wordt door de gemeente toezicht gehouden op de kwaliteit van de zorg. Ga daarom op tijd in gesprek met de gemeente, zodat u precies weet wat er van u verwacht wordt.
  • Zoek uit hoe de verschillende financiële regelingen voor cliënten in elkaar zitten en wat er van u als zorgaanbieder wordt verwacht. Maak op basis hiervan een begroting, zodat u weet aan hoeveel cliënten u per dagdeel zorg moet verlenen om uw bedrijf draaiende en rendabel te houden.

Hulp nodig? Wij staan voor u klaar!

Neem gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar het plan dat u al geschreven heeft of we schrijven een compleet nieuw ondernemingsplan voor u. Zo legt u een sterke basis voor uw dagbesteding.

Het laatste nieuws

Dit zijn de juridische zaken die u moet regelen voor uw onderneming

Waarin in deze tijd een eigen bedrijf starten met verschillende ideeën? Wij geven u tips

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Ondernemersplan Grando logo Grando Keukens & Bad

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Ondernemingsplan Feestcafé 't Lammetje Amsterdam Horecavergunningsaanvraag Feestcafé ’t Lammetje

“Mede dankzij het ondernemingsplan van Credo hebben we een succesvolle management buy-out gerealiseerd van Lunatech Labs BV. Wat ons vooral opviel in de samenwerking met Credo was het vermogen tot inleving in onze branche. De financiering is verstrekt door de Rabobank en Main Mezzanine Capital”

Ondernemingsplan Lunatech Labs Lunatech Labs

“Toen het ondernemingsplan klaar was konden wij kiezen uit meerdere geïnteresseerde investeerders. De betrokkenheid van Credo is uniek en we willen nogmaals onze dank uitspreken voor de bijdrage aan dit internationale succes!”

Financiering Overname Hotel Hotel Alpengasthof Grieserhof

“De ABN AMRO vond het ondernemingsplan zeer compleet en als er een rapportcijfer voor gegeven zou moeten worden, zou het een dikke 10 zijn! Alle zaken waren zeer goed onderbouwd en we hebben met succes de financiering verkregen”

Logo Autowasplein Happy Duck Duivendrecht Carwash Happy Duck
Lees alle beoordelingen