Ondernemingsplan: eigen evenementenbureau beginnen

Wilt u een nieuw evenementenbureau starten of uw bestaande evenementenbureau uitbreiden? Een goed onderbouwd ondernemingsplan speelt hierbij een belangrijke rol. Wat heeft u nodig om een evenementenbureau te beginnen? Bij het schrijven van een ondernemersplan voor een evenementenbureau is het belangrijk om rekening te houden met de trends, kansen en bedreigingen die voorkomen in de evenementenbranche. Hieronder worden de belangrijkste punten besproken.

Een bedrijfsplan evenementenbureau biedt zekerheid

Het hek is van de dam en u hebt besloten om een eigen evenementenbureau te beginnen. Uiteraard heeft u hier al lang over nagedacht en verschillende aspecten in kaart gebracht. Al deze aspecten, en meer, komen samen in een uitgebreid en overzichtelijk businessplan voor een evenementenbureau. Doordat u tijdens het maken van een ondernemingsplan gedwongen wordt om over werkelijk alle facetten van het evenementenbureau na te denken wordt het risico op onvoorziene zaken geminimaliseerd. U kunt te allen tijde op het businessplan evenementenbureau terugvallen. Op deze manier biedt het bedrijfsplan evenementenbureau zoveel mogelijk zekerheid, niet alleen tijdens de beginfase maar ook in de toekomst.

Financiering voor uw evenementenbureau dankzij een ondernemingsplan

Om financiering te verkrijgen om uw evenementenbureau te starten is een sterk businessplan noodzaak. In de competitieve markt is het des te belangrijker om de rendabiliteit van uw evenementenbureau te bewijzen aan mogelijke investeerders. Dit doet u door concrete en doelen en middelen in uw bedrijfsplan evenementenbureau te beschrijven. Een onderbouwd ondernemingsplan wekt vertrouwen op bij geldschieters en vergroot de kans op een aanzienlijk startkapitaal.

Het financieel plan is een belangrijk onderdeel van een businessplan

De interne-, externe- en concurrentieanalyse zijn allemaal onmisbare onderdelen van een evenementenbureau ondernemingsplan. Om het businessplan compleet te maken, kan echter een financieel plan niet ontbreken. Dit onderdeel bevat economische aspecten van het evenementenbureau en geeft antwoord op vragen zoals:

  • Budget en cashflow: wat zijn de verwachte inkomsten en uitgaven?
  • Maatschappelijke relevantie: op welke manier draagt het evenementenbureau bij aan de omgeving?
  • Eventuele partnerships: welke samenwerkingen kunnen tot stand komen om de winstgevendheid te vergroten?

Eigen evenementenbureau beginnen? Een sterk ondernemingsplan beschrijft de markttrends

Bent u reeds ondernemer in de evenementenbranche of denkt u ‘Ik wil een evenementenbureau beginnen’ dan is het belangrijk om in het ondernemingsplan de trends in de markt te beschrijven. Enkele trends die we tegenwoordig terugzien in de evenementenbranche zijn:

  • Een grote trend is de “event app”: een belangrijk communicatie middel waarmee een unieke en boeiende merkervaring gecreëerd wordt.
  • We zien een flinke groei in zakelijke festivals of de “festivalisering” van zakelijke evenementen, veroorzaakt door de toetreding van Generatie Z op de arbeidsmarkt.
  • De laatste jaren is het maatschappelijk doel van een evenement steeds belangrijker geworden: het evenement moet bijdragen aan een betere, duurzamere wereld.

Hulp bij het maken van een bedrijfsplan voor uw evenementenbureau

Het is niet altijd even makkelijk om concrete plannen op papier te zetten. Veel facetten van uw evenementenbureau heeft u waarschijnlijk helder in uw hoofd maar het uitwerken van deze ideeën kan een obstakel vormen. De specialisten van Credo Ondernemingsplan helpen bij het opstellen van een businessplan voor evenementenbureau. Kennis en ervaring stelt ons in staat om een bedrijfsplan tot in de kleinste details uiteen te zetten, zodat u niets over het hoofd ziet.

Neem contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende offerte.

Het laatste nieuws

Dit zijn de juridische zaken die u moet regelen voor uw onderneming

Waarin in deze tijd een eigen bedrijf starten met verschillende ideeën? Wij geven u tips

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Ondernemersplan Grando logo Grando Keukens & Bad

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Ondernemingsplan Feestcafé 't Lammetje Amsterdam Horecavergunningsaanvraag Feestcafé ’t Lammetje

“Mede dankzij het ondernemingsplan van Credo hebben we een succesvolle management buy-out gerealiseerd van Lunatech Labs BV. Wat ons vooral opviel in de samenwerking met Credo was het vermogen tot inleving in onze branche. De financiering is verstrekt door de Rabobank en Main Mezzanine Capital”

Ondernemingsplan Lunatech Labs Lunatech Labs

“Toen het ondernemingsplan klaar was konden wij kiezen uit meerdere geïnteresseerde investeerders. De betrokkenheid van Credo is uniek en we willen nogmaals onze dank uitspreken voor de bijdrage aan dit internationale succes!”

Financiering Overname Hotel Hotel Alpengasthof Grieserhof

“De ABN AMRO vond het ondernemingsplan zeer compleet en als er een rapportcijfer voor gegeven zou moeten worden, zou het een dikke 10 zijn! Alle zaken waren zeer goed onderbouwd en we hebben met succes de financiering verkregen”

Logo Autowasplein Happy Duck Duivendrecht Carwash Happy Duck
Lees alle beoordelingen