Ondernemingsplan: eigen cateringbedrijf starten

Gaat u een eigen cateringbedrijf beginnen? Voor iedere horecaonderneming is een bedrijfsplan de basis. Een ondernemingsplan beschrijft alle facetten van uw onderneming zodat u niet alleen een goede start kunt maken maar ook voorbereid bent op de toekomst. Waar begint het schrijven van een ondernemingsplan voor een cateraar? Bij u als ondernemer.

TIP: Liever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een cateringbedrijf? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor een cateringbedrijf. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw cateringbedrijf.

Ontmoet uzelf als horecaondernemer

Een ondernemingsplan bevat een hoofdstuk dat over u als ondernemer gaat. Dit onderdeel van een catering ondernemingsplan is niet alleen relevant voor eventuele investeerders of samenwerkingen maar ook voor uzelf. Tijdens het schrijven van dit deel van uw businessplan brengt u duidelijk in kaart waarom u een cateringbedrijf wilt beginnen en wat uw wensen en dromen zijn. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat u en uw onderneming als twee handen op een buik zullen zijn. Alleen dan kunt u een succesvol bedrijf runnen.

Tip: uw ondernemingsplan laten maken? Neem dan contact op met Credo Ondernemingsplan!

Eigen cateringbedrijf starten? Ken de trends in de markt

Een ondernemingsplan voor catering bevat een marktonderzoek waarin de markt, concurrentie en doelgroep(en) in kaart worden gebracht. De interne en externe analyse vormen een indicatie van de levensvatbaarheid voor uw cateringbedrijf en brengen daarnaast ook trends in beeld. Tijdens het uitvoeren van een marktonderzoek kunt u op nichemarkten stuiten waar u nog niet over na had gedacht. Daarnaast ontdekt u essentiële activiteiten en aspecten die soortgelijke horecaondernemingen aanbieden. Inzichten die u kunt opdoen met uw marktonderzoek zijn bijvoorbeeld:

  • De markt vraagt anno 2021 om een duurzame en circulaire vorm van catering;
  • Technologische ontwikkelingen maken de dienstverlening slimmer en efficiënter;
  • Organisaties streven naar een gezond klimaat voor werknemers. Daardoor is er behoefte aan gezonde voeding;
  • Er wordt meer thuis gewerkt en er wordt flexibel omgegaan met aanwezigheid op kantoor. Dit vormt een uitdaging voor cateraars die moeten meebewegen met de wisselende aantallen van aanwezige werknemers.

Deze en alle andere facetten van het bedrijf én de omgeving van uw horecaonderneming komen in het ondernemingsplan te staan. Een investeerder kan namelijk vragen hoe u omgaat met dergelijke trends bij het starten van uw cateringbedrijf.

Klaar voor de toekomst

Een bedrijfsplan voor catering beschrijft niet alleen de huidige situatie tot in details. De interne en externe analyse resulteren in de sterktes en zwaktes van uw business en de uitdagingen en bedreigingen in de bedrijfsomgeving. De combinatie van deze informatie wordt samengebracht in een SWOT-analyse voor uw cateringbedrijf waaruit in één oogopslag de mogelijkheden op te maken zijn. Een bedrijfsplan voor catering is dus niet alleen belangrijk wanneer u een goede start wilt maken, maar ook wanneer u langdurig succesvol wilt zijn en ook in de toekomst wilt blijven groeien.

Hulp bij het schrijven van een catering ondernemingsplan nodig?

Wij merken dat het opstellen van een sterk businessplan voor veel startende horecaondernemers een doorn in het oog is. De meesten hebben veel ideeën, maar krijgen deze niet duidelijk gestructureerd op papier. Daarnaast dient er ook rekening gehouden te worden met wetten en regelgeving en bevat een ondernemingsplan catering een waterdicht financieel plan. Wilt u hulp bij het schrijven van uw businessplan catering, of wilt u uw complete ondernemingsplan laten schrijven? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Credo heeft eerder een succesvol bedrijfsplan voor een cateringbedrijf geschreven, lees hier meer over dit project.

Het laatste nieuws

Dit zijn de juridische zaken die u moet regelen voor uw onderneming

Waarin in deze tijd een eigen bedrijf starten met verschillende ideeën? Wij geven u tips

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Ondernemersplan Grando logo Grando Keukens & Bad

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Ondernemingsplan Feestcafé 't Lammetje Amsterdam Horecavergunningsaanvraag Feestcafé ’t Lammetje

“Mede dankzij het ondernemingsplan van Credo hebben we een succesvolle management buy-out gerealiseerd van Lunatech Labs BV. Wat ons vooral opviel in de samenwerking met Credo was het vermogen tot inleving in onze branche. De financiering is verstrekt door de Rabobank en Main Mezzanine Capital”

Ondernemingsplan Lunatech Labs Lunatech Labs

“Toen het ondernemingsplan klaar was konden wij kiezen uit meerdere geïnteresseerde investeerders. De betrokkenheid van Credo is uniek en we willen nogmaals onze dank uitspreken voor de bijdrage aan dit internationale succes!”

Financiering Overname Hotel Hotel Alpengasthof Grieserhof

“De ABN AMRO vond het ondernemingsplan zeer compleet en als er een rapportcijfer voor gegeven zou moeten worden, zou het een dikke 10 zijn! Alle zaken waren zeer goed onderbouwd en we hebben met succes de financiering verkregen”

Logo Autowasplein Happy Duck Duivendrecht Carwash Happy Duck
Lees alle beoordelingen