Ondernemingsplan advocatenkantoor
Het aandeel van eenmanszaken in de advocatuur is de afgelopen tien jaar met driekwart gestegen. Dit betekent dat u als startend ondernemer-advocaat een concurrerende markt binnenstapt. Daarnaast stelt de Nederlandse Orde van de Advocaten hoge eisen aan startende advocaten en willen ook investeerders harde bewijsstukken zien voordat ze over de streep zijn. Een ondernemingsplan advocaat beantwoordt zowel uw eigen vragen als die van belangrijke stakeholders.
Waarom is een businessplan belangrijk voor uw advocatenkantoor?
In een ondernemingsplan advocaat onderbouwt u de levensvatbaarheid van uw advocatenkantoor. De diverse onderdelen van een bedrijfsplan advocatenkantoor – wel te verstaan een persoonlijke beschrijving, een marketinganalyse en een financiële onderbouwing inclusief bewijsstukken – vormen de leidraad van uw advocatenkantoor. Voor uzelf als advocaat is een businessplan het fundament van uw advocatenkantoor; een blauwdruk waar u de komende vijf tot tien jaar op kunt bouwen. Gericht op de financiering van uw onderneming levert het businessplan potentiële investeerders bewijs dat uw advocatenkantoor de investering waard is.
Een ondernemingsplan voor een advocatenkantoor is technisch van aard
Vanwege de constant aan verandering onderhevige wet- en regelgeving, kwaliteitsbewaking door de NOvA en de snel ontwikkelende markt is een businessplan voor een advocatenkantoor inhoudelijk technischer van aard dan ondernemingsplannen voor andere branches. De opgave van een nieuw advocatenkantoor vraagt om een ondernemingsplan met een zeer gedetailleerde analyse, onder andere op het gebied van:
- Rechtsvorm: gaat u te werk als B.V., N.V., Stichting, VOF en/of gaat u een samenwerkingsverband aan?
- Specialisme: de registratie van specifieke rechtsgebieden is een belangrijke en noodzakelijke maatstaf ter bescherming van kwalitatieve advocatuur.
- Beoogde clientèle: toevoegingszaken kunnen consequenties hebben voor het financiële deel van uw advocaat ondernemingsplan.
- Locatie: aan een advocatenkantoor aan huis worden door de NOvA strengere eisen gesteld.
- Acquisitie: op welke manier(en) werft u klanten voor uw nieuwe advocatenkantoor?
Een bedrijfsplan beschrijft trends en ontwikkelingen binnen de advocatuur
In de advocatuur heeft u te maken met concurrentie van andere ondernemer-advocaten en bureaus. Een goed onderbouwd businessplan voor advocatenkantoor beschrijft huidige trends en anticipeert op toekomstige ontwikkelingen. Aan de hand van kansen en bedreigingen die uit een externe analyse naar voren komen, brengt u de marktpositionering in kaart. Enkele zichtbare trends die hierbij een rol spelen zijn:
- De toetreding van branchevreemde concurrenten zoals detacheringsbureaus met een Legal of Juridische business unit;
- De digitalisering van zowel interne als externe processen;
- De opkomst van innovatieve verdienmodellen zoals As a Service (aaS).
Hulp nodig bij het schrijven van uw ondernemingsplan?
Als specialist op het gebied van ondernemingsplannen ondersteunt Credo Ondernemingsplan advocaten bij het opstellen van een businessplan. Waarom zou u uw ondernemersplan laten schrijven door een externe partij zoals Credo? Onze experts weten precies welke criteria banken en investeerders stellen aan een ondernemingsplan voor een advocatenkantoor. Wij stellen u de juiste vragen waardoor u zelf meer inzicht krijgt, en u presenteert een ondernemersplan waar zowel u als de bank van overtuigd zijn. Naast ondersteuning bij het opstellen van een volledig advocatenkantoor bedrijfsplan bieden wij ook deeldiensten aan, zoals het (her)schrijven van het financiële onderdeel dat onmisbaar is voor een kredietaanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie.