Het belang van het hebben van een ondernemingsplan voor u naar de KvK gaat

ondernemingsplan voor de Kvk

Wilt u een bedrijf oprichten of starten als freelancer? Dan zult u zich moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het is echter belangrijk om, voordat u naar de KvK gaat, een goed ondernemingsplan te hebben. Een bedrijfsplan laten schrijven of zelf een goed ondernemingsplan maken zorgt er namelijk voor dat u een vliegende start kunt maken én alle informatie hebt waar de KvK om vraagt.

Uw bedrijf inschrijven bij de KvK met een ondernemingsplan

Wie succesvol wil ondernemen heeft uiteraard baat bij een goede voorbereiding. Een ondernemingsplan schrijven voor de Kamer van Koophandel is daarom niet alleen noodzakelijk om u bij de KvK goed in te kunnen schrijven, maar ook om voortvarend van start te kunnen gaan met uw bedrijf. Het opstellen van een ondernemings- of bedrijfsplan dwingt u immers om goed na te denken over uw vaardigheden, doelstellingen, marktpositie en financiering.  Dit alles heeft ook invloed op de haalbaarheid van uw ondernemingsplan. Is uw bedrijfsidee levensvatbaar of moet u wellicht nog één en ander bijstellen? Kortom, om succesvol te kunnen starten moet u eerst vastleggen wat u gaat doen, hoe u dat gaat doen en wie of wat u daarbij nodig heeft.

Zaken die voor een KvK ondernemingsplan van belang zijn

Indien u zich als ondernemer gaat inschrijven bij de KvK is het belangrijk dat u weet dat uw plannen haalbaar zijn. Voordat u zich kunt inschrijven is het daarom zaak om goed na te denken over de activiteiten die u precies gaat ondernemen. Dit is nodig om de juiste bedrijfsomschrijving en de daaraan gekoppelde SBI-code te krijgen. Deze code is namelijk belangrijk voor allerlei overheidsinstanties, verzekeraars en bijvoorbeeld pensioenfondsen. Ook dient u al onderzocht te hebben welke rechtsvorm u gaat kiezen, bijvoorbeeld een eenmanszaak of Besloten Vennootschap en wat uw bedrijfsnaam wordt. Allemaal zaken waarover u bij het opstellen van een ondernemingsplan KvK vanzelf na moet denken. Bovendien kunt u dan, op basis van uw doelstelling, bedrijfsactiviteiten en financiering, ook bepalen of u vanuit huis gaat werken of dat u een bedrijfsruimte moet huren of kopen.

Regel uw financiering voor de inschrijving

Het schrijven van een ondernemingsplan voor de KvK is weliswaar niet verplicht, maar is gelet op het bovenstaande eigenlijk wel onmisbaar. Bovendien roept de KvK op om een eventueel benodigde financiering voorafgaand aan uw inschrijving te regelen. Een bank of andere geldschieter zal altijd naar uw ondernemingsplan vragen: op basis hiervan kunnen zij besluiten om een lening te verstrekken. Indien u financiële middelen nodig heeft, zult u in de praktijk dus altijd een bedrijfsplan moeten hebben voordat u naar de Kamer van Koophandel kunt gaan.

Hulp nodig bij het maken van uw bedrijfsplan voor de KvK?

Heeft u hulp of advies nodig bij het schrijven van een ondernemingsplan? Credo Ondernemingsplan is uw specialist. Neem vrijblijvend contact met ons op: wij leggen graag uit hoe wij u kunnen helpen!