Uw ondernemingsplan laten controleren, waarom is dit van belang?

ondernemingpslan laten controleren

Of u nu een eenmanszaak, een Vennootschap onder Firma of een naamloze of besloten vennootschap wilt beginnen; een vliegende start van uw onderneming valt of staat met een waterdicht ondernemingsplan. Voordat u naar de Kamer van Koophandel kunt gaan, is het daarom noodzakelijk om een goed bedrijfsplan te hebben. Natuurlijk kunt u het bedrijfsplan laten schrijven door een externe specialist. Veel ondernemers vinden het echter prettig om zelf een ondernemingsplan te maken. Het is in dat geval wel verstandig om deze grondig te laten controleren. Wij leggen hieronder uit waarom dit van belang is.

Een ondernemingsplan specialist let op de samenhang en logica

Een ondernemingsplan schrijft u meestal niet alleen voor uzelf. Zeker wanneer u externe financieringen hoopt aan te trekken, is het belangrijk om een ijzersterk bedrijfsplan te hebben. Een specialist kan de structuur van uw plan voor u beoordelen en verbeteren, zodat de samenhang en logica van uw plannen evenals de voorwaarden en prognoses beter naar voren komen. Tijdens een controle wordt beoordeeld of u alles op een juiste en logische wijze omschrijft en of uw ambitie goed uit de verf komt. Het leggen van de juiste verbanden en het trekken van goede conclusies is cruciaal om investeerders over de streep te kunnen trekken. U kunt uw natuurlijk ook het ondernemingsplan laten schrijven door een specialist.

bedrijfsplan laten controleren

Zijn de gestelde bedrijfsdoelen haalbaar?

Een ondernemingsplan schrijft u niet alleen met het oog op investeerders; een bedrijfsplan biedt vooral ook de broodnodige fundering voor een winstgevende organisatie. Een externe partij kan beter beoordelen of uw ideeën op het gebied van financiën, strategie, personeel en marketing wel realistisch zijn. Met andere woorden: een specialist kan voor u dus controleren of u haalbare bedrijfsdoelen stelt.

Klopt de financiële analyse en het verdienmodel?

Daarmee samenhangend is een correcte financiële analyse van levensbelang. Klopt uw verdienmodel wel en is de onderbouwing correct? Tenzij u op dit gebied een expert bent, is het ontzettend lastig om zelf goed te kunnen beoordelen of uw financiële plannen haalbaar zijn. Een controle van uw ondernemingsplan door een externe partij zorgt ervoor dat eventuele onduidelijkheden of onmogelijkheden onder uw aandacht worden gebracht.

Twee zien meer dan één

Ten slotte geldt ook voor het bedrijfsplan het eeuwenoude spreekwoord ‘twee zien meer dan één’. Zelfs wanneer u goed onderlegd bent, is het niet onverstandig om een specialist te laten meekijken. Wanneer u intensief met de oprichting van uw bedrijf en het schrijven van de plannen bezig bent, is het bijna onmogelijk om niet iets over het hoofd te zien. Vaak zit u zo ‘in de stof’ dat het lastig is om nog objectief van een afstand naar uw plan te kijken. Een controle door een externe specialist is daarom altijd zinvol, zodat u voorkomt dat u toch belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Uw ondernemingsplan laten controleren door een specialist?

Wilt u uw ondernemingsplan laten controleren door een externe partij? Credo Ondernemingsplan is u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op om een offerte aan te vragen of een vrijblijvende kennismaking in te plannen.