Uw ondernemingsplan laten controleren, waarom is dit van belang?

het schrijven van een ondernemingsplan

Als u de belangrijke stap heeft genomen om een eigen bedrijf te starten, is het zaak dat u alles goed op papier zet. Eén van de eerste en belangrijke stappen is het schrijven van uw ondernemingsplan. U kunt het schrijven van een ondernemingsplan uitbesteden aan een externe partij, gespecialiseerd in het schrijven van businessplannen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit zelf te schrijven. Maakt u de keuze om zelf uw bedrijfsplan te schrijven? Dan kunt u uw uiteindelijke ondernemingsplan laten controleren. Maar wat wordt er gecontroleerd en waarom is dit van belang?

Inschatting haalbaarheid

In een businessplan zet u voor het eerst alle bedrijfsinformatie bij elkaar op papier. U heeft al veel nagedacht over uw plannen op het gebied van onder meer financiën, strategie, personeel en marketing. In het ondernemingsplan komen uw ideeën en gedachten samen. Het is belangrijk dat een externe partij kan inschatten wat de haalbaarheid is van uw ambities.

Samenhang en logica

Doordat u in een ondernemingsplan gestructureerd uw plannen weergeeft, wordt het mogelijk om de samenhang en logica van uw plannen, voorwaarden en prognoses te beoordelen. Niet eerder is uw ambitie zo inzichtelijk samengebracht. Tijdens een controle wordt beoordeeld of u alles op een juiste en logische wijze omschrijft. Want het is bijzonder belangrijk dat u in het businessplan juiste verbanden en conclusies aan elkaar verbindt.

Juistheid financiële analyse en verdienmodel

Een essentieel onderdeel van het ondernemingsplan is een financiële paragraaf. Ook uw verdienmodel onderbouwt u in dit document. U heeft in de voorbereidende fase vast de nodige verdienmodellen de revue laten passeren. Ook heeft u waarschijnlijk diverse financieringsmogelijkheden van uw nieuwe onderneming bekeken. Uiteindelijk heeft u de – naar uw inzicht – meest optimale prognoses en plannen in uw bedrijfsplan opgenomen. Als u startend ondernemer bent, is het soms lastig om een goed financieel plan te schrijven. Een controle van uw ondernemingsplan door een externe partij zorgt ervoor dat eventuele onduidelijkheden onder uw aandacht worden gebracht.

Twee zien meer dan één

In zijn algemeenheid kan gezegd worden dat het altijd zinvol is om uw ondernemingsplan te laten controleren door een externe partij. U bent zo verweven met de nieuwe onderneming en gaat er vanuit dat u overal aan heeft gedacht. Maar juist deze betrokkenheid kan ervoor zorgen dat u wat zaken over het hoofd ziet. Een controle is zinvol om dit risico in uw ondernemingsplan zoveel mogelijk te voorkomen.

Wilt u uw ondernemingsplan laten controleren? Credo Ondernemingsplan is u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op om een offerte aan te vragen of een vrijblijvende afspraak te maken.