Met een beperkt budget een bedrijf opstarten; zo doet u dat!

het kantoor van een bedrijf

U wilt een eigen bedrijf oprichten. Maar u beschikt niet over veel geld. U moet dus aan de slag met een krap budget. Echter, hoeft dit geen probleem te zijn. Sterker nog, het kan juist een uitdaging zijn om met beperkte middelen aan de slag te gaan bij het opzetten van een eigen bedrijf. Hoe u dit doet? Door goed na te denken over een aantal zaken komt u heel eind.

Bedrijfsruimte wel of niet nodig?

Een belangrijke kostenpost is de bedrijfshuisvesting. Dat kan een kantoor zijn maar ook een winkelruimte zijn. Door hier creatief naar te kijken, vindt u altijd wel manieren om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Waarom wilt u direct een heus winkelpand? Wellicht is een webshop een goedkoper en beter alternatief. U bespaart op het huren van het winkelpand. Bovendien kunt u daarmee kijken hoe bepaalde artikelen lopen en uw bedrijfsvoering bijsturen en aanpassen. Of denk eens aan gedeelde bedrijfsruimten. Vaak zijn dit ruimtes waar men met eenzelfde instelling aan het werk is. Zo kunt u elkaar tevens inspireren. En de huur daarvan ligt een stuk lager dan wanneer u een eigen ruimte huurt.

Beperk uw vaste kosten

Naast huisvestingskosten heeft u als ondernemer te maken met meer vaste kosten. Door hier goed naar te kijken en slim te besparen, is een beperkt budget vaak genoeg voor een start-up. Kijk eerst eens rond in uw vriendenkring. Wellicht heeft een vriend of kennis precies die expertise die nodig is. Schroom niet om hen om hulp te vragen. Bied eventueel uw eigen diensten aan als ruilmiddel. De boekhouding wordt vaak uitbesteed door ondernemers maar het kan een hoop schelen als u dit zelf in handen neemt. Kijk ook goed naar welke verzekeringen echt nodig zijn. Daarnaast is het verstandig om te shoppen voor een goedkope energieleverancier. Ook kan het geld opleveren als u zich laat bijstaan door een specialist bij het laten schrijven van een ondernemersplan. De ervaring die specialisten hebben kan u vaak veel geld besparen. Zo verdient u de gemaakte kosten voor deze hulp vaak dubbel en dwars terug!

Bespaar op inrichting

Mocht u eenmaal een low budget bedrijfsruimte hebben gevonden, dan kunt u flink besparen op de kantoorinrichting. Dit doet u door winkels met tweedehands kantoorinrichting te bezoeken of specifiek te shoppen op sale producten. Via deze manier kost het wel wat meer moeite om de inrichting te vinden die bij u past, maar uiteindelijk levert het meer voldoening en besparing op!

Lowbudget promotie

De tijd dat u een groot promotiebudget nodig had om bekendheid te krijgen, ligt ver achter ons. De opkomst van social media maken een goede promotiecampagne erg betaalbaar. Bovendien kunt u hiermee veel gerichter reclame maken. Verdiep u eens in de mogelijkheden van adverteren op social media. Dit kost relatief weinig en kan veel opleveren. Door dit goed in te zetten, creëert u ‘buzz’ rondom uw nieuwe bedrijf. En bekendheid, daar begint het allemaal mee. Tevreden klanten vertellen het graag door!

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel? Of wilt u een businessplan laten maken? Wij helpen u graag verder in een persoonlijk gesprek. Neem gerust contact met ons op!