Hotel Restaurant Omke Jan

Logo Ondernemersplan Omke Jan

 

Ondernemingsplan Omke Jan te Woudsend, de heer J. Bles

De heer Bles is opgegroeid op het Friese platteland en werkt al jaren voor de zuivelcoöperatie FrieslandCampina.

Wat hij de laatste jaren merkt, is dat er steeds minder verbinding is tussen de boeren op het platteland en de mensen die in de stad wonen. Dit vindt hij erg jammer en zijn doel is dan ook om een gezellige ontmoetingsplek te worden en verbinding te creëren tussen de boeren, lokale producenten, inwoners uit de omgeving en toeristen.

Om vorm te geven aan dit idee heeft de heer Bles de boerderij naast zijn woonhuis gekocht. Deze Friese stelpboerderij in Woudsend wordt omgebouwd tot een bourgondische ontmoetingsplek. In deze herberg aan het water kunnen mensen gaan eten, drinken, slapen en beleven.

Binnen het concept wordt het maatschappelijke doel geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Met deze nieuwe manier van ondernemen wil de heer Bles een voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie ondernemers, hij wil laten zien dat het ook op deze manier kan. Een manier waarbij het maatschappelijk doel en het zakelijk doel verenigd zijn in één geheel en elkaar versterken.

De heer Bles is de samenwerking met Credo Ondernemingsplan aangegaan om de aanwezige kennis op het gebied van ondernemingsplannen voor de horeca. De heer Bles was op zoek naar een objectieve visie van buitenaf en op zoek naar een partij die een professioneel ondernemingsplan kon samenstellen om in te dienen bij de bank en investeerders.

“De samenwerking met Credo Ondernemingsplan was uitstekend. Er wordt goed geluisterd, meegedacht en punctueel gewerkt. Uiteindelijk heb ik een ondernemingsplan van hoge kwaliteit in handen gekregen. Dit blijkt ook wel uit het feit dat ik met dit ondernemingsplan een combinatiefinanciering heb verkregen via de Rabobank en private crowdfunding.” 

Wil je ook een eigen hotel beginnen of een eigen restaurant beginnen ? Ik denk graag met je mee tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek waarin je bedrijfsidee in kaart wordt gebracht.

Ondernemingsplan Omke Jan

Restaurant Omke Jan