GhanaWeb

Ondernemingsplan voor investeerder website Ghanaweb

 

Ondernemingsplan GhanaWeb te Amsterdam, de heer R. Bellaart

De website Ghanaweb.com is gestart op 1 januari 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot het meest bekende nieuwsportal van Ghana. GhanaWeb heeft op dit moment 2,5 miljoen bezoekers per maand en maandelijks 70 miljoen pageviews.

De afgelopen maanden is GhanaWeb bezig geweest om een zelfde portal voor Cameroon op te zetten, namelijk Cameroonweb.com. De portal kan zeer effectief en efficiënt worden opgezet doordat er op dezelfde manier gewerkt zal worden als bij het opzetten van Ghanaweb.com.

De basis voor de website is aanwezig en nu is er kapitaal nodig om een lokaal kantoor in Cameroon op te zetten en de promotiecampagne vorm te geven. De ambitie is om op korte termijn door te groeien en dezelfde portal op te zetten voor meerdere landen. Daarom hebben de ondernemers besloten om een ondernemingsplan te laten maken door Credo, zodat zij deze kunnen voorleggen aan een investeerder.

“Omdat wij een goed onderbouwd ondernemingsplan wilden hebben om voor te leggen aan een investeerder, hebben wij de hulp van Credo ingeschakeld. Jeroen was in ons eerste gesprek erg open en maakte een professionele indruk. Tijdens onze samenwerking was Jeroen zeer flexibel en wij hebben de samenwerking als zeer positief ervaren. Uiteindelijk hebben wij een prima businessplan op maat in handen gekregen dat wij met een gerust hart kunnen voorleggen aan de investeerder.”