De voor- en nadelen van het uitbesteden van uw ondernemingsplan

voordelen nadelen uitbesteden ondernemingsplan

Wie een onderneming wil starten, of een onderneming wil uitbreiden doet er verstandig aan hiervoor een ondernemingsplan op te stellen. Wij zien dit zelfs als een ‘must’. Een goed ondernemingsplan geeft u namelijk (nieuwe) inzichten en ideeën die helpen bij het succesvol starten van uw eigen bedrijf. U heeft immers maar één kans om het te doen. ‘Doe het dan gelijk goed’, is onze visie. U kunt het ondernemingsplan zelf opstellen, maar u kunt dit ook uitbesteden. De voor- en nadelen van het uitbesteden van uw ondernemingsplan behandelen we in dit artikel.

We beginnen met enkele voordelen, die wat ons betreft het zwaarst meetellen in het beslissingsproces.

+ Expertise

Besteedt u het uit? Dan is dit bij een partij die alleen gespecialiseerd is in het schrijven van ondernemingsplannen. Daar hebben ze niet voor niets een onderneming voor opgericht. Bij Credo Ondernemingsplan hebben we bijvoorbeeld al honderden ondernemingsplannen opgesteld. En dat voor uiteenlopende branches, voor ondernemingen in heel Nederland. We weten dus als geen ander waar de valkuilen liggen en waar ondernemers doorgaans (te) veel risico nemen. Door van onze expertise gebruik te maken, verkleint u de risico’s niet alleen, u vergroot ook de kwaliteit van uw plan – en dus uw onderneming.

+ Realistisch beeld

Ondernemers zijn gedreven en vaak een tikkeltje eigenwijs. Die eigenschappen nemen wel een risico met zich mee. Zo komt het voor dat ondernemers vaak een te rooskleurig beeld hebben van de situatie. Wanneer met die gedachten het ondernemingsplan wordt opgesteld, neemt de ondernemer onbewust risico’s. Denk aan tegenvallende resultaten, onverwachte kosten of misschien al zelfs een faillissement op korte termijn. Een externe partij heeft een onafhankelijke kijk op de situatie. Bij Credo kijken we met een kritische blik naar uw idee, om zo goed in te kunnen schatten waar de kansen, maar ook zwaktes liggen.

Hier moet u op letten bij uw ondernemingsplan voor de horeca

+ Financiering

Een kwalitatief ondernemingsplan wordt tevens aangeraden bij het aanvragen van een financiering. Banken of kredietverstrekkers vinden het namelijk belangrijk dat het ondernemingsplan verzorgd én compleet is. Het financieel plan, dat onderdeel is van het ondernemingsplan, speelt een cruciale rol bij het aanvragen van een financiering. Credo heeft ruime ervaring met verschillende banken, investeerders en instanties en weet daardoor wat de criteria zijn bij het beoordelen van een ondernemingsplan. Credo houdt hier rekening mee bij het schrijven van het ondernemingsplan, waardoor de kans op het verkrijgen van de financiering vele malen groter wordt.

Aan het uitbesteden van uw ondernemingsplan zijn ook nadelen verbonden. Deze behandelen we hieronder voor u.

– Investering

Het uitbesteden van uw ondernemingsplan brengt extra kosten met zich mee. U maakt met het starten van uw onderneming al een hoop kosten en misschien besluit u daarom om te besparen op het ondernemingsplan. Omdat het ondernemingsplan een belangrijke rol speelt bij het opstarten van uw bedrijf en het aanvragen van een financiering, raden wij dit af. Wij denken graag met u mee op welke kosten u wel kunt besparen en waar de mogelijkheden liggen om meer omzet te draaien.

– Uit handen geven

We noemden het al eerder, ondernemers zijn gedreven en pakken daarom zaken graag zelf op. Dat gevoel dat u zelf iets bereikt, en u dit met eigen handen heeft gerealiseerd is heerlijk. Het kan dus lastig zijn om het schrijven van het ondernemingsplan uit handen te geven en dit begrijpen wij. Echter denken wij dat de voordelen van het uitbesteden van het ondernemingsplan opwegen tegen de nadelen.

Ondernemingsplan offerte aanvragen

Wilt u een businessplan laten opstellen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Weet u het nog niet zeker? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen u hier graag meer over.