Schoenhandel Donjacour

Logo Donjacour Schoenen Bedrijfsplan

 

Ondernemingsplan Schoenhandel Donjacour te Hoofddorp, de heer B. Donjacour

Schoenhandel Donjacour is een mobiele schoenenwinkel die bestaat sinds 1975 en is van oorsprong een familiebedrijf. Bernd Donjacour is directeur/eigenaar en heeft het bedrijf in 1997 van zijn ouders overgenomen. Hij bezoekt met zijn winkel verzorgingshuizen en zelfstandigenflats in voornamelijk de Randstad. Door veranderd beleid vanuit de overheid, gaan er steeds meer verzorgingshuizen sluiten en is de indicatie verhoogd om als oudere in een verzorgingshuis te kunnen wonen. Je moet dus al in steeds slechtere conditie verkeren om in een verzorgingstehuis te kunnen wonen. Dit zorgt ervoor dat de behoefte bij de ouderen om schoenen te kopen minder wordt en het lastiger wordt om voldoende omzet te genereren. Tot nu toe heeft Schoenhandel Donjacour elk jaar een gezonde winst weten te behalen, maar om de continuïteit te waarborgen is het van belang om goed in te blijven spelen op de ontwikkelingen in de detailhandel.

Schoenhandel Donjacour is genoodzaakt om op een andere wijze naar haar markt te kijken. Hoe kan de huidige doelgroep optimaal bereikt worden en hoe kan er tevens uitgebreid worden naar een jongere doelgroep? Dit wil Schoenhandel Donjacour gaan doen door middel van het starten van een webshop naast de mobiele winkel en het vinden van meerdere verkoopplekken in zelfstandigenflats. Daarnaast zullen er contacten gelegd gaan worden met huisartsen, pedicures en fysiotherapeuten. Schoenhandel Donjacour heeft Credo Ondernemingsplan benaderd om deze nieuwe aanpak vast te leggen in een goed onderbouwd ondernemingsplan. Het ondernemingsplan is uiteindelijk gebruikt om in te dienen bij de Rabobank voor extra werkkapitaal dat gebruikt wordt om de extra collectie sneller te kunnen betalen, om te investeren in promotie en om extra armslag te houden voor eventuele nabestellingen.

“Nadat ik Credo Ondernemingsplan voorbij zag komen bij een programma op RTL 4, had ik besloten om contact op te nemen. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek maakte Jeroen een professionele en rustige indruk, wat vertrouwen gaf. Na het gesprek heb ik dan ook besloten om het ondernemingsplan door Jeroen te laten schrijven. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden over het product dat Credo heeft geleverd, het viel meteen op dat het stuk inhoudelijk goed doordacht is. Wat ik zeer waardeerde in de samenwerking was het meedenkend vermogen van Jeroen. Het financieringsproces via de Rabobank is uiteindelijk heel plezierig verlopen en ik heb dan ook succesvol een financiering verkregen. Hier ben ik natuurlijk erg blij mee en ik wil je hierbij bedanken voor de inspanningen.”

Ondernemingsplan Detailhandel