Traject kredietverlening

U wilt een bedrijf starten of uw bestaande bedrijf uitbreiden. U beschikt over een ondernemersplan om uw plannen te onderbouwen en u klopt hiermee aan bij de bank. Hier leest u wat u kunt verwachten van het traject rondom de kredietverlening.

1. Basisgegevens doorgeven (online of telefonisch)

 • Wat is het investeringsdoel?
 • Hoe lang heeft u het geld nodig?
 • Hoeveel wilt u lenen?
 • Persoonlijke gegevens

2. Informatie aanleveren

Er wordt binnen een paar dagen aangegeven welke informatie u moet aanleveren voor de aanvraag. Dit zal onder andere gaan om een goed onderbouwd ondernemingsplan en uw aangifte inkomstenbelasting. Een reeds bestaand bedrijf dient jaarcijfers aan te leveren.

3. Beoordeling aanvraag

Als u de benodigde informatie heeft aangeleverd, wordt de aanvraag in behandeling genomen. Bij het beoordelen van uw financieringsaanvraag worden de volgende aspecten in overweging genomen:

 • Zijn uw plannen goed onderbouwd?
 • Hoe realistisch zijn de aannames?
 • Wat is uw achtergrond als ondernemer?
 • Hoe is de marktsituatie?
 • Wat is de kwaliteit van uw bedrijf en de bedrijfsvoering?
 • Welke zekerheden en financiële buffers zijn er?
 • Wat zijn de financiële prestaties nu en in de toekomst?
 • Match tussen kredietbehoefte en doel van de investering

4. Terugkoppeling

Er wordt telefonisch of schriftelijk contact met u opgenomen over uw financieringsaanvraag. Meestal wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om uw aanvraag verder te bespreken. Na het gesprek zal de accountmanager van de bank overleggen met zijn leidinggevende. De beoordeling van de accountmanager geeft aan of, hoeveel en tegen welke voorwaarden de financiering verstrekt zou kunnen worden. Als de aanvraag positief is beoordeeld, ontvangt u een offerte met financieringsvoorwaarden. In het geval de aanvraag wordt afgewezen, krijgt u hierover bericht met de reden daarvan. Als een alternatief eventueel geschikt is, dan kan u doorverwezen worden.

5. Acceptatie en kredietverstrekking

Als de door u ondertekende offerte en eventuele bijlagen zijn ontvangen en voldaan is aan eventuele voorwaarden, wordt de financiering op de afgesproken datum beschikbaar gesteld.

Hieronder kunt u een interview bekijken met Guust Jutte, Productmanager Zakelijk Financieren Rabobank. In dit gesprek wordt er meer inzicht geboden in het interne proces van kredietverlening via een bank.

Bron: MKB Servicedesk

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen