Traject kredietverlening

U wilt een bedrijf starten of uw bestaande bedrijf uitbreiden. U beschikt over een ondernemersplan om uw plannen te onderbouwen en u klopt hiermee aan bij de bank. Hier leest u wat u kunt verwachten van het traject rondom de kredietverlening.

1. Basisgegevens doorgeven (online of telefonisch)

 • Wat is het investeringsdoel?
 • Hoe lang heeft u het geld nodig?
 • Hoeveel wilt u lenen?
 • Persoonlijke gegevens

2. Informatie aanleveren

Er wordt binnen een paar dagen aangegeven welke informatie u moet aanleveren voor de aanvraag. Dit zal onder andere gaan om een goed onderbouwd ondernemingsplan en uw aangifte inkomstenbelasting. Een reeds bestaand bedrijf dient jaarcijfers aan te leveren.

3. Beoordeling aanvraag

Als u de benodigde informatie heeft aangeleverd, wordt de aanvraag in behandeling genomen. Bij het beoordelen van uw financieringsaanvraag worden de volgende aspecten in overweging genomen:

 • Zijn uw plannen goed onderbouwd?
 • Hoe realistisch zijn de aannames?
 • Wat is uw achtergrond als ondernemer?
 • Hoe is de marktsituatie?
 • Wat is de kwaliteit van uw bedrijf en de bedrijfsvoering?
 • Welke zekerheden en financiële buffers zijn er?
 • Wat zijn de financiële prestaties nu en in de toekomst?
 • Match tussen kredietbehoefte en doel van de investering

4. Terugkoppeling

Er wordt telefonisch of schriftelijk contact met u opgenomen over uw financieringsaanvraag. Meestal wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om uw aanvraag verder te bespreken. Na het gesprek zal de accountmanager van de bank overleggen met zijn leidinggevende. De beoordeling van de accountmanager geeft aan of, hoeveel en tegen welke voorwaarden de financiering verstrekt zou kunnen worden. Als de aanvraag positief is beoordeeld, ontvangt u een offerte met financieringsvoorwaarden. In het geval de aanvraag wordt afgewezen, krijgt u hierover bericht met de reden daarvan. Als een alternatief eventueel geschikt is, dan kan u doorverwezen worden.

5. Acceptatie en kredietverstrekking

Als de door u ondertekende offerte en eventuele bijlagen zijn ontvangen en voldaan is aan eventuele voorwaarden, wordt de financiering op de afgesproken datum beschikbaar gesteld.

Hieronder kunt u een interview bekijken met Guust Jutte, Productmanager Zakelijk Financieren Rabobank. In dit gesprek wordt er meer inzicht geboden in het interne proces van kredietverlening via een bank.

Bron: MKB Servicedesk

Het laatste nieuws

5 onderdelen van een financieel plan: uw investeringsplan in cijfers

Wat is belangrijk bij de overname van een bedrijf?

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Ondernemersplan Grando logo Grando Keukens & Bad

“Mede dankzij het ondernemingsplan van Credo hebben we een succesvolle management buy-out gerealiseerd van Lunatech Labs BV. Wat ons vooral opviel in de samenwerking met Credo was het vermogen tot inleving in onze branche. De financiering is verstrekt door de Rabobank en Main Mezzanine Capital”

Ondernemingsplan Lunatech Labs Lunatech Labs

“Het ondernemingsplan van Credo hebben we ingediend bij crowdfunding platform geldvoorelkaar.nl. Zij waren erg enthousiast over het ondernemingsplan. De campagne werd binnen korte tijd volgeschreven en we hebben ons project succesvol kunnen financieren!”

Ondernemersplan sylt seafood Sylt Seafood

“Ik ben met het ondernemingsplan van Credo bij horecacrowdfunding.nl geweest en die maakten mij complimenten over het plan. We zijn met het ondernemingsplan een campagne gestart op dit crowdfunding platform en ons project is binnen een korte termijn volledig gefinancierd!”

Ondernemingsplan Koekenbier Logo Hotel Koekenbier

“Het viel meteen op dat het ondernemingsplan inhoudelijk goed doordacht was. Het financieringsproces is heel plezierig verlopen en met het ondernemingsplan heb ik succesvol een financiering gekregen via de Rabobank!”

Logo Donjacour Schoenen Bedrijfsplan Schoenhandel Donjacour
Lees alle beoordelingen