Ondernemingsplan voor een café

Of u nu een nieuw café wilt openen of uw bestaande café wilt uitbreiden, een goed onderbouwd ondernemingsplan speelt hierbij een belangrijke rol.

Bij het schrijven van een ondernemersplan voor een café is het belangrijk om rekening te houden met de trends, kansen en bedreigingen die voorkomen in de branche. Hieronder worden de belangrijkste punten besproken.

ondernemingsplan voor de horeca laten maken

Trends

• Verregaande branchevervaging en samensmelting van horeca en retailconcepten;
• Ontwikkeling van concepten gericht op specifieke bevolkingsgroepen of leeftijdsklassen;
• Beleving wordt steeds belangrijker; toename van unieke concepten zoals cafés in monumentale panden, het brouwen van eigen bier of organiseren van eigen festivals;
• Schaalvergroting; onder meer toenemende verkoopoppervlakte en ketenvorming.

Kansen en bedreigingen

• Toename van het aantal eenpersoonshuishoudens en buitenhuisconsumptie;
• Vergrijzing en daarmee opkomst van kapitaalkrachtige senioren;
• Gemeentes stimuleren horeca om leefomgeving aantrekkelijker te maken, onder meer door ruimere openingstijden en het flexibiliseren van de regelgeving in de horeca;
• Toenemende concurrentie tussen drankleveranciers kan inkoopprijs drukken;
• Kosten voor personeel, beveiliging en entertainment zijn fors gestegen; margebehoud moeizaam te realiseren;
• De verkoopprijs heeft een kritieke grens bereikt waardoor de consument afhaakt;
• ‘Traditionele’ cafés kennen een structureel dalende vraag;
• Groeiende concurrentie door festivals en evenementen;
• Overall: structurele mismatch tussen aanbod (te veel) en vraag.

Aandachtspunten ondernemingsplan café

In een ondernemingsplan voor een café is het belangrijk dat er antwoord wordt gegeven op onder andere de onderstaande vragen:

• Binnen deze branche zijn er veel aanbieders en de concurrentie is groot, wat maakt uw concept uniek?
• Hoe gaat u klanten trekken op doordeweekse dagen?
• Gaat u een samenwerking of contract aan met een brouwerij?
• Beleving wordt steeds belangrijker in deze branche, hoe gaat u die creëren?

Meer weten?

Wilt u meer weten over een ondernemingsplan voor een café? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van het bedrijfsplan? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Credo Ondernemingsplan. Wij helpen u graag verder!

Het laatste nieuws

Van zzp’er naar bedrijf met personeel; de veranderingen?

Moet ik mijn businessplan regelmatig evalueren of aanpassen?

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Ondernemersplan Grando logo Grando Keukens & Bad

“Mede dankzij het ondernemingsplan van Credo hebben we een succesvolle management buy-out gerealiseerd van Lunatech Labs BV. Wat ons vooral opviel in de samenwerking met Credo was het vermogen tot inleving in onze branche. De financiering is verstrekt door de Rabobank en Main Mezzanine Capital”

Ondernemingsplan Lunatech Labs Lunatech Labs

“Het ondernemingsplan van Credo hebben we ingediend bij crowdfunding platform geldvoorelkaar.nl. Zij waren erg enthousiast over het ondernemingsplan. De campagne werd binnen korte tijd volgeschreven en hebben we ons project succesvol kunnen financieren!”

Ondernemersplan sylt seafood Sylt Seafood

“Ik ben met het ondernemingsplan van Credo bij horecacrowdfunding.nl geweest en die maakten mij complimenten over het plan. We zijn met het ondernemingsplan een campagne gestart op dit crowdfunding platform en ons project is binnen een korte termijn volledig gefinancierd!”

Ondernemingsplan Koekenbier Logo Hotel Koekenbier

“Het viel meteen op dat het ondernemingsplan inhoudelijk goed doordacht was. Het financieringsproces is heel plezierig verlopen en met het ondernemingsplan heb ik succesvol een financiering gekregen via de Rabobank!”

Logo Donjacour Schoenen Bedrijfsplan Schoenhandel Donjacour
Lees alle beoordelingen