Ondernemingsplan: eigen autobedrijf beginnen

Is het uw droom om een eigen autobedrijf te beginnen? Dan staat u voor een spannende opgave. Bij het starten van een eigen autobedrijf komt veel kijken. Daarom is het belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. Een goede fundering is onmisbaar bij het starten van een autobedrijf. Door het (laten) schrijven van een ondernemingsplan legt u zo’n stevige basis. Dat is niet alleen fijn voor uzelf, maar het is ook noodzakelijk bij het aantrekken van financiers of investeerders. Maar wat moet er allemaal in zo’n ondernemingsplan voor een autobedrijf staan? Bij Credo Ondernemingsplan helpen we u graag op weg.

TIPLiever direct zelf aan de slag met een voorbeeld ondernemingsplan voor een autobedrijf? Op Voorbeeld-ondernemingsplannen.nl vindt u een professioneel uitgewerkt voorbeeld ondernemingsplan voor autobedrijven. U kunt het voorbeeldplan snel en eenvoudig aanpassen met uw eigen gegevens om een uniek ondernemingsplan te creëren voor uw autobedrijf.

De inhoud van uw ondernemingsplan

In een ondernemingsplan voor een autobedrijf staat alles wat belangrijk is voor het slagen van de onderneming. Dat betekent dat u ingaat op de doelen voor uw bedrijf, maar dat u ook uzelf als ondernemer niet overslaat. Wat maakt u geschikt om dit autobedrijf te starten? Welke kennis, ervaring en passie neemt u het bedrijf mee in? Maar ook de financiële kant van het autobedrijf mag in het bedrijfsplan niet ontbreken. Welke investeringen moet u doen, voor bijvoorbeeld de werkplaats, de inkoop van auto’s en het inhuren van monteurs en verkopers? Daarnaast is het belangrijk om te beschrijven welke markt u gaat bedienen, hoe u de doelgroep gaat bereiken en hoe het zit met de concurrentie. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden en bedreigingen voor uw autobedrijf.

Autobedrijf beginnen? Ken de trends binnen de automotivesector

Bij het beginnen van uw autobedrijf hoopt u natuurlijk lange tijd aan het roer van uw onderneming te staan. Het analyseren van trends en het opstellen van lange termijndoelen hoort daarom ook bij het schrijven van een ondernemingsplan. In de automotivesector is een flinke verschuiving aan de gang. Elektrisch rijden neemt een flinke vlucht. Vanaf 1 januari 2035 mogen er zelfs geen nieuwe auto’s op diesel, benzine of gas verkocht worden. Dat is een belangrijke ontwikkeling om rekening mee te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u op tijd voldoende personeel in dienst hebt met kennis van de complexe technologie die elektrische auto’s met zich mee brengen.

Verder is ook voor autobedrijven de online vindbaarheid steeds belangrijker. Een goede klantenbinding kan verlopen via digitale kanalen en een professionele website kan klanten uw kant opsturen. Goede service kan ook een wereld van verschil maken. Een mailtje waarmee klanten op hun bijna verlopen APK gewezen worden of foto’s van uitgevoerde of benodigde werkzaamheden worden vaak erg gewaardeerd door klanten. Daarnaast is ook de online verkoop voor steeds meer autobedrijven van belang. Door in uw ondernemingsplan aandacht te besteden aan deze en andere trends laat u zien dat u goed nadenkt over de toekomst van uw autobedrijf.

Ondernemingsplan autobedrijf: zelf schrijven of uitbesteden?

U kunt, eventueel met een voorbeeld van een ondernemingsplan voor een autobedrijf bij de hand, zelf een ondernemingsplan schrijven. U kunt ook het bedrijfsplan laten schrijven en het dus uitbesteden aan een professional. Voor een stevige fundering onder uw bedrijf en als u het plan wilt gebruiken voor het binnenhalen van financiering is een ijzersterk ondernemingsplan van groot belang. Dus loopt u tijdens het schrijven tegen problemen aan of wilt u het laten schrijven van het plan sowieso uitbesteden? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen u graag met een vliegende start richting uw droombedrijf!

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen