Financiering van uw onderneming

Credo merkt dat banken en investeerders voorzichtiger en kritischer zijn geworden ten opzichte van plannen en investeren in vergelijking met een aantal jaren geleden. Dat banken minder krediet verstrekken ligt echter niet alleen aan banken, maar ook aan ondernemers. Meer dan de helft van de kredietaanvragen voldoet namelijk niet aan de eisen. Een sterk ondernemingsplan begint een steeds belangrijkere rol te spelen in het proces om een financiering te verkrijgen.

Wat is de kans op een krediet?

Veel van onze klanten vragen wat tegenwoordig de kans is om een krediet te verkrijgen. Getuige onze ervaring is een positief antwoord afhankelijk van de volgende componenten:

 • Is er een krachtig en goed onderbouwd ondernemingsplan waaruit blijkt dat de rente en aflossingen zonder problemen voldaan kunnen worden?
 • Wat is de achtergrond en financiële situatie van de ondernemer en is de ondernemer in staat zijn of haar plannen helder toe te lichten?
 • Is er inbreng van eigen vermogen en/of worden er zekerheden geboden?

Bovenstaande componenten vormen de rode draad bij een kredietaanvraag. Natuurlijk is elk idee/bedrijf uniek en zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Mocht u meer informatie willen ontvangen of heeft u vragen over bovenstaande punten dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Verschillende vormen van financiering

Uiteraard heeft elke bank andere richtlijnen voor haar kredietadviseurs, maar in grote lijnen komen deze wel met elkaar overeen. Toch kan het zo zijn dat het plan bij de ene bank wordt afgekeurd en bij een andere bank wordt goedgekeurd. Het positieve hieraan is dat de zaak nog niet verloren is bij een eerste afkeuring. Naast financiering via de bank zijn er ook andere wegen om een financiering te verkrijgen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden:

 • Qredits (landelijke microfinanciering organisatie)
 • Specifieke Waarborgfondsen
 • Gemeentelijke Startersfondsen
 • UWV starterskrediet
 • BBZ krediet
 • Borgstelling MKB-kredieten
 • Crowdfunding
 • Particuliere investeerders
 • Financiële adviesorganisaties
 • Participatie- en investeringsmaatschappijen

Mocht u meer informatie willen over de verschillende financieringsvormen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hieronder kunt u een interview bekijken met Niels van Buren (Marketing Manager ING Nederland) en Roy Spit (Commercieel directeur Qredits). In dit gesprek geven zij aan waar de banken en Qredits vooral op letten bij een aanvraag voor een financiering.

Bron: MKB Servicedesk

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen