Het laten maken van een ondernemingsplan: tarieven op een rij

tarieven ondernemingsplan laten maken

Als bevlogen ondernemer weet u precies waar u met uw onderneming heen wilt. U heeft een duidelijke visie, u kent uw klanten en u heeft uw doelstellingen helder voor ogen. Het verwoorden van deze visie en plannen in een goed onderbouwd ondernemingsplan is echter niet uw sterkste kant of u heeft er gewoonweg geen tijd voor tussen het vinden van een bedrijfspand, het selecteren van leveranciers, het bouwen van een website en het regelen van de administratie door. Dan kunt u een op maat gemaakt bedrijfsplan laten schrijven, maar wat kost dit? Wij zetten de verschillende ondernemingsplan tarieven op een rij.

Kosten ondernemingsplan laten schrijven

Tarieven voor het laten schrijven van een ondernemingsplan lopen sterk uiteen. Het kan daarom lastig zijn om een goede vergelijking te maken. Zo kunt u al voor een paar euro een digitaal ondernemingsplan template downloaden als basis voor uw ondernemingsplan. Als dit niet helemaal is wat u zoekt, dan kunt u ook een student inhuren voor het opstellen van uw bedrijfsplan. Hier betaalt u gemiddeld een paar honderd euro voor. Voor een complexe bedrijfsovername of het verkrijgen van een vergunning of financiering, is dit in veel gevallen echter niet toereikend. Dan kunt u er ook voor kiezen om een professioneel bureau in te schakelen. Er zijn verschillende bureaus en professionals die deze dienstverlening aanbieden. Dit kan een administratiekantoor, een financieel adviesbureau, een accountant of bijvoorbeeld een business consultant zijn. Het spreekt voor zich dat de ondernemingsplan tarieven bij deze professionele dienstverleners hoger liggen. Tot slot zijn er nog gespecialiseerde partijen zoals Credo Ondernemingsplan, die zich volledig toeleggen op het schrijven van ondernemingsplannen voor bedrijven in uiteenlopende branches. Wij geloven dat iedere situatie en ieder bedrijf uniek is en vraagt om een eigen aanpak en een bedrijfsplan op maat. Dat houdt ook in dat wij niet werken met gestandaardiseerde prijsmodellen, maar met maatwerkoffertes op basis van een uitgebreid intakegesprek.

Een ondernemingsplan op maat maken: scherpe tarieven

Een startende ondernemer heeft hele andere vragen, behoeften en doelen als het aankomt op een ondernemingsplan, dan ondernemers met uitbreidingsplannen of ondernemers die een bedrijfsovername voorbereiden. Daarom is een goed intakegesprek van groot belang voor het vaststellen van de prijs voor een ondernemingsplan. Wel zo prettig: dit gesprek is bij Credo Ondernemingsplan altijd gratis. We kijken dan samen met de ondernemer kritisch naar de plannen en schetsen samen een beeld van het bedrijfsidee. Dit helpt ons om de situatie te analyseren en een realistisch tarief voor een businessplan op maat te bepalen. Zo weet u als ondernemer vooraf precies waar u aan toe bent en wat u van ons mag verwachten. Deze investering levert u bovendien veel meer op dan alleen een ondernemingsplan. Zo kunt u het plan gebruiken bij het verkrijgen van financiering voor uw bedrijf, maar ook voor het inrichten van bedrijfsprocessen, het aannemen van personeel of het vormgeven van marketingstrategieën.

Verschillende mogelijkheden en prijzen

U kunt natuurlijk uw volledige businessplan laten maken, maar het kan ook zijn dat u alleen het financieel plan nodig heeft of een reeds geschreven ondernemingsplan wilt laten herschrijven of verbeteren. Bij partijen die standaard prijsmodellen aanbieden is dit vaak niet of maar in beperkte mate mogelijk. Dankzij onze persoonlijke aanpak, specialistische kennis en jarenlange ervaring kunnen wij onze aanpak en dienstverlening tot in detail afstemmen op uw vraag. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het doel van het plan, de onderdelen die geschreven moeten worden en het type bedrijf dat u wilt starten. Dit betekent dat u nooit teveel betaalt of betaalt voor iets wat u eigenlijk niet nodig heeft.

Meer weten over de kosten voor het opstellen van een ondernemingsplan?

Wilt u meer informatie over het laten schrijven van een ondernemingsplan of alvast een prijsindicatie opvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen evalueren we uw businessidee.