Het ondernemersplan: hoe krijgt u een financiering?

ondernemersplan financiering

In uw ondernemersplan neemt u verschillende onderdelen op. We hebben hier al een aantal blogs aan gewijd. Zo onderzoekt u niet alleen de markt, maar ook uw product, de marketingmix én de financiering. Het financieringsplan is bijna een apart verhaal binnen uw ondernemersplan te noemen. Velen vinden dit zelfs het meest belangrijke onderdeel van het ondernemersplan. Met het financieringsplan geeft u invulling aan de benodigde financiële middelen van uw onderneming. Investeert u zelf of gaat u op zoek naar een financier? In beide gevallen is er een risico, u wilt dus wel goed voorbereid zijn. Met dit artikel helpen we u op weg met de belangrijkste onderdelen van de financiering.

De kans op het verkrijgen van een financiering

De vraag of u kans maakt op een financiering voor uw onderneming hangt af van een aantal factoren. Uw ondernemersplan speelt daarbij een zeer grote rol. Is het plan krachtig en goed onderbouwd? En blijkt hieruit dat u de financiële last als ondernemer of onderneming kunt dragen? Daarbij speelt ook de financiële achtergrond een belangrijke rol en het feit of u eigen vermogen inbrengt of andere zekerheden kunt bieden.

Uw ondernemersplan is voor een financier voor een groot deel bepalend of u de benodigde financiering krijgt. En daarmee valt of staat misschien wel het oprichten van uw onderneming. Onderschat dit onderdeel dus niet, en maak er echt werk van. Een verzorgd ondernemersplan met een helder stuk over de financiering vergroot uw kansen aanzienlijk.

Mogelijkheden in financiering

Komt u er achter bij het schrijven van uw ondernemersplan dat u een financiering nodig heeft? Grote kans dat u gaat informeren bij verschillende banken. Logisch, banken verstrekken nou eenmaal krediet. Echter zijn er meer opties voor het verkrijgen van een financiering. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het UWV starterskrediet? Of misschien leent het idee van uw onderneming zich wel heel goed voor crowdfunding. Meer van deze alternatieven voor een lening bij de bank vindt u overigens hier.

Video: Waar let de financier op?

Bent u benieuwd naar het verloop van het traject van kredietverlening? Op deze pagina vindt u hier alle informatie over.

Hulp bij het schrijven van uw ondernemersplan?

Zoals u leest komt er een hoop kijken bij het schrijven van het ondernemersplan. Wilt u meer zekerheid voor de kans op een financiering? Of wilt u een bedrijfsplan laten schrijven? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.