Starten als makelaar

Ga je beginnen als makelaar? Gefeliciteerd! De komende tijd zal je veel moeten regelen, maar als deze basis eenmaal staat kan je direct goed aan de slag. Een goede basis is belangrijk voor een succesvolle onderneming. Ik help je op weg met de belangrijkste zaken die je in kaart moet brengen, markttrends én kansen en bedreigingen in de markt.

Waarom Credo Ondernemingsplan?

15 jaar
ervaring

1.000+ ondernemers
geholpen

Geschikt voor
financieringsaanvraag

Makelaar starten, breng eerst alles in kaart

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je start als makelaar. Denk aan:

Rechtsvorm: het kiezen van de juiste rechtsvorm is essentieel. Lees ons blog ‘kenmerken van verschillende rechtsvormen’ om de juiste keuze te maken.

Locatie: heb je al een juiste locatie gekozen? Het is belangrijk om eerst goed marktonderzoek te doen, hoeveel concurrentie heb je in deze regio? En hoe staat het ervoor met de huizenmarkt rondom deze locatie?

De markt: het is belangrijk om de markt goed te kennen. Waarschijnlijk heb je dit al in beeld, echter is het niet onbelangrijk om een gedegen marktonderzoek uit te voeren.

De doelgroep: ook je doelgroep ken je waarschijnlijk al, maar weet je ook wie je ideale doelgroep is? Een juiste doelgroepformulering helpt je enorm op weg. Door deze 10 vragen te beantwoorden kom jij meer te weten over jouw (ideale) doelgroep.

Concurrentie: wie zijn de makelaars in de regio? Wat zijn hun sterke en zwakke kanten? Breng dit in kaart middels een goede concurrentieanalyse.

Marketing: het is enorm belangrijk dat jouw doelgroep je ook weet te vinden. Welke marketingkanalen ga jij inzetten om jezelf op de kaart te zetten? Lees ons blog over de marketingmix om hier achter te komen.

Financiën: maak een realistische inschatting van de kosten. Denk aan huur van het pand, verzekeringen en personeelskosten. Hier lees je hoe je een financieel plan opstelt.

Tip: Aan de basis van elke succesvolle onderneming ligt een ondernemingsplan. Om je op weg te helpen om van jouw autoverhuurbedrijf een succes te maken, bieden wij professionele, uitgewerkte ondernemingsplannen aan. Voor maar €149,- inclusief btw ontvang jij een compleet ingevuld voorbeeld van een ondernemingsplan van een makelaar. Deze is eenvoudig aan te passen met jouw gegevens. Daarnaast bevat het voorbeeld een gedetailleerd financieel plan welke jij kan gebruiken voor je financieringsaanvraag.

Dit is een knop label

De markttrends

Als startend makelaar wilt u precies weten hoe de markt in elkaar steekt. Dat geldt niet alleen voor de huidige markt – waarin de vraag naar woningen al jaren groter is dan het aanbod – maar ook voor eventuele trends in de toekomst. Denk aan de volgende trends:

 • Social media maakt het mogelijk om het aanbod sneller te delen
 • Een makelaar wordt vaker gezien als woningadviseur
 • Millennials hebben veel aandacht voor duurzaamheid

Kansen en bedreigingen in de markt

Kansen

 • Met de technologie rondom VR hebben makelaars de kans op virtuele rondleidingen te geven.
 • Doordat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dit een perfecte kans om hierin te specialiseren.
 • Door demografische verschuivingen zien we steeds meer vraag naar eenpersoonshuishoudens.

Bedreigingen

 • Online platforms en apps verbinden kopers en verkopers direct aan elkaar
 • Economische schommelingen zorgen voor instabiliteit op de woningmarkt
 • Door verandering in wet- en regelgeving verandert de markt hard. Denk aan energie-efficiëntie en wijzigingen in overdrachtsbelasting.

Een ondernemingsplan voor de perfecte start

Om alles zo goed mogelijk in kaart te brengen heb je een ondernemingsplan nodig. Naast het feit dat dit houvast geeft, kan je deze ook gebruiken voor financieringsaanvragen. Credo stelt ondernemingsplannen op voor ondernemers die hier hulp bij nodig hebben. Doordat Credo met ruim 15 jaar ervaring 1.000+ ondernemingsplannen heeft geschreven, weten we precies wat er speelt in jouw markt.

Het ondernemingsplan bevat:

 • Informatie over jou, de ondernemer
 • Informatie over de onderneming
 • Specifieke markttrends
 • Gevaren en  bedreigingen
 • De marketingmix
 • SWOT-analyse
 • Financieel plan, geschikt voor financieringsaanvraag

Dit plan wordt uiteraard in samenspraak met jou geschreven. Op de homepage lees je de werkwijze hiervoor.

Ondernemingsplan voor maar €149,-

Als je zelf aan de slag wilt gaan met het schrijven van je ondernemingsplan, is het verstandig om hier een uitgebreid voorbeeld van jouw branche bij te houden. Op voorbeeld-ondernemingsplannen staat voor jouw branche een voorbeeld-ondernemingsplan klaar. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw gegevens invullen. Dit plan bevat over een uitgebreid financieel plan welke geschikt is voor financieringsaanvraag.

Wat mijn klanten zeggen

Blog

Waarom het schrijven van een ondernemingsplan zo belangrijk is

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit? Handig ondernemingsplan voorbeeld!

Wat onze klanten zeggen

“Met het ondernemingsplan van Credo verliep het verkrijgen van de financiering echt vlekkeloos. Het hoofdkantoor van de ING was zeer onder de indruk van het bedrijfsplan en gaf zelfs een extra pluim! Topklus!”

Grando logo Grando Keukens & Bad

"Het snelle en persoonlijke contact was erg fijn. De kredietaanvraag bij Qredits was binnen twee weken goedgekeurd, uiteraard is dit te danken aan Credo Ondernemingsplan!”

Ondernemingsplan Dagbesteding Dagbesteding Tikkie Bijzonder

"De kennis en betrokkenheid binnen Credo zijn enorm. De ABN AMRO was zeer te spreken over de kwaliteit van het ondernemingsplan en de financiering was dan ook snel rond."

Restaurant bij-Isabelle Restaurant Bij-Isabelle

“Na een uitgebreid intakegesprek heeft Credo op korte termijn een uitstekend ondernemingsplan geleverd. Met dit plan hebben we probleemloos onze horecavergunning weten te verkrijgen van de gemeente Amsterdam.”

Feestcafé ’t Lammetje

“Credo heeft verstand van zaken en reageert altijd snel. Wat wij vooral prettig vonden was de combinatie tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Met het plan hebben we een financiering van de bank verkregen”

Kinderopvang Barbaborah logo Kinderdagverblijf Barbaborah
Lees alle beoordelingen